Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 юли

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 17 юли.
ПРОТЕСТИ В ЯМБОЛСКО СПРЯХА ЕКИПИТЕ НА БАБХ
Ветеринарните екипи на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) са изтеглени все още от селата Шарково и Крайново. Причината - барикади и стачки от жители. В същото време зам.директорът на Одринската регионална дирекция по храните Атилла Баязит, съобщи, че няма огнища на болест с чума по овце и кози (PPR) в Одринска област. Цветан Цветанов продължава пък продължава да твърди, че чума в България има в 7 обитаеми места. А тук може да прочетете в подробност какви са легендите и обстоятелствата към болестта.
ОТ ОДРИН ОТРИЧАТ ЗА ЧУМА И ВАКСИНИРАТ, У НАС НЕ ПОЛЗВАМЕ ВАКСИНА ЗАРАДИ ОПАСНОСТ ОТ ЗАРАЗА
Няма огнища на болест с чума по овце и кози (PPR) в Одринска област. Това съобщи за зам.-директорът на Одринската регионална дирекция по храните, селското стопанство и отглеждане на животни Атилла Баязит.
ПОРОЖАНОВ: НЯКОИ ЖИВОТНОВЪДИ ИСКАТ Пожарна охрана 300 ЕВРО ЗА ОВЦА, НЯМА ТАКИВА ЦЕНИ
Евтаназията на животните провокира публично неодобрение и инициирано такова – в Шарково дежурят народни представители, сподели още Порожанов. По думите му все още има хора, които стоят в инфектираното огнище и те са евентуални носители на болестта.
БОРИСОВ ДАДЕ ЩЕДРИ ОБЕЩАНИЯ ЗА ИЗСВЕТЛЯВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА И ТЪРГОВИЯТА С ЦИГАРИ
Полагаме големи старания в битката с контрабандата. Oчаквам тази година с още 10% да изсветлее стопанската система, а равнището на контрабандата на цигари да падне до 6% тази седмица. Акция „ Пречупване “ се споделя. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на церемонията по връчване на премиите „ Икономика на ярко “ за 2017 година
ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ ОДОБРЯВАТ РОЛЯТА НА БЪЛГАРИЯ, СОЧИ ИЗСЛЕДВАНЕ
След европредседателството ни и срещата на върха „ Европейски Съюз – Западни Балкани”, страните от района правят оценка българския принос и усещат страната ни по-близка. Данните са от проучване на " Галъп интернешънъл ", което обгръща над 6 хиляди души в Македония, Косово, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Черна гора.
ЕВРОСТАТ: ДВАМА БЪЛГАРИ съдебна експертиза САМОУБИВАТ НА ДЕН
Двама българи дневно лишават живота си, а броят на самоубийците у нас е бил 682 души, демонстрират данни на Евростат за 2015 година. От тях 523 са мъже и 159 дами. Деветима българи на 100 000 души са лишили живота си през 2015 година, при междинен индикатор 11 на 100 000 за Европейски Съюз.
ЗАЕВ: РУСИЯ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ НИЕ НЯМАМЕ АЛТЕРНАТИВА НА Европейски Съюз И НАТО
Русия би трябвало да осъзнае, че Република Македония няма опция на пълноправното участие в Европейски Съюз и НАТО. Правителството ни желае освен да удостовери съдействието, само че и да го усъвършенства, съобщи Зоран Заев.
ТРИСТРАНКАТА ИЗГОНИ МАЯ МАНОЛОВА ОТ ЗАСЕДАНИЕТО СИ
Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) изгони омбудсмана Мая Манолова от съвещанието си. Според ръководителя на Съвета, вицепремиера Валери Симеонов, публичният бранител няма право да участва, защото съвещанието е закрито и тя не е член на НСТС, съобщи БГНЕС.
МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ: ПРАВИМ ПРОТЕСТ И НА 1 ОКТОМВРИ
В началото всичко вървеше наред, имаше ги и нашите оферти в Законопроекта за хората с увреждания. В петък (13 юли) получихме мейл, в който няма нито едно наше предложение – всичко е същото. Всичко се базира на ТЕЛК, няма нищо самостоятелна т.е. самостоятелна оценка. Това съобщи Вера Иванова, едно от лицата на самодейността " Системата ни убива ", която е формирана от майки на деца с увреждания.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: СЛАГАМЕ КРАЙ НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ТЕЛК ЗАРАДИ ШИПОВЕ В ГЪРБА И ДВА ИЗБИТИ ЗЪБА
Слагаме завършек на опцията с шипове в гърба и два избити зъба да се взима неработоспособност. Ще пресечем и порочния феномен в цели села да има заболели с епилепсия или със болести на горните дихателни пътища. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов
СОБСТВЕНИКЪТ НA " COФИЯМEД " E НOВИЯТ COБCТВEНИĸ НA " ИΠK POДИНA "
Cлeд ĸaтo пpeди мeceц ĸoмплeĸcът нa " ИΠK Poдинa ", вĸлючвaщ бившaтa пeчaтницa и нeдoвъpшeнaтa aдминиcтpaтивнa cгpaдa " Poдинa тayъp ", бeшe oбявeн зa пpoдaн, имoтът вeчe имa нoв coбcтвeниĸ. Πo инфopмaция нa в. " Kaпитaл " ĸyпyвaчът e дoĸтop Mиxaил Tиĸoв чpeз cвoятa ĸoмпaния " Изтoĸ плaзa ". Heгoвoтo имe нaй-чecтo ce cвъpзвa c нaй-гoлямaтa вepигa бoлници в Бългapия " Coфиямeд ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР