Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 22 август

Редакционният екип на Actualno.com показва къс обзор на печата от днешния 22 август.
" Сега "
Почти половината от хората у нас не престават да винят страната за проблемите си. Че " страната е отговорна за всичко " считат 46% от интервюираните в изследване на " Галъп " от началото август, отдадено на отношението на българите към публичните престижи.
42 на 100 от интервюираните са по-склонни да гледат към себе си, стане ли въпрос за личните им неблагополучия. В тази група влизат най-младите - сред 18 и 25 години, т.е. родените след 1989 година, както и последователите на властта.
Българите изпитват мощно съмнение към законността - 68% считат, че е по-важно нещата в живота да са обективни, в сравнение с да бъдат законни. Мнението се поддържа от разнообразни демографски групи. Обществото ни по-скоро базира моралните си критерии на някакво чувство за здрав разсъдък, в сравнение с законовите положения.
" 24 часа "
Американската администрация е обсъждала вид да предложи на Дания по 600 млн. $ годишно против предаването на Гренландия като безсрочно притежание на Съединени американски щати, заяви в. Washington Post, цитирайки свои осведомени източници.
Именно такава дотация от 600 млн. $ дава Копенхаген всяка година на самостоятелната си област. Затова и Съединени американски щати са предложили тези пари, само че като доход в хазната, настояват източниците. Освен това била обсъждана опция да се даде на Дания и друга крупна сума настрана.
" Монитор "
Само против 60лв. може да бъде закупена значка на Национална полиция в известен уебсайт за онлайн търговия. Предлагат се и подправени полицейски униформи, които всеки може да закупи.
Притежанието на сходни подправени продукти може да заплаши публичната сигурност, защото всеки може да закупи нужната екипировка, с цел да замязя на полицейски чиновник – от значка до светещ буркан за автомобила, и да влезе в ролята на същински еднообразен.
Продаването и потреблението на сходни униформи и отличителни знаци обаче е закононарушение, което се санкционира по отношение на Наказателния кодекс. Текстовете плануват затвор до 3 години или пробация.
" Труд "
Оранжерии и ферми в чужбина са търсели 1800 наши гурбетчии единствено през тази година. За интервала януари – юли 2019 година в Агенция по заетостта са получени разгласи за работа в чужбина от 8 страни – Холандия, Дания, Испания, Португалия, Белгия, Англия, Швеция и Франция, оповестяват пред в. " Труд " от институцията.
Само Испания е търсила над 1000 българи за бране на ягоди, а Холандия е била с най-вече и разнородни предложения за работа. Те са търсели 103-ма берачи на домати и чушки, краставици и ягоди в оранжерии и навън. В Дания е имало 101 работни места, а офертите за гурбетчии в Португалия, са били 60.
Държавата, която най-вече притегля българските служащи, е Англия с 250 оповестени свободни места за берачи на аспержи. Франция е имала 180 предложения за гурбетчии, а 30 са били позициите за берачи на плодове и зеленчуци във Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР