Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 януари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 17 декември.

Екологичен потенциал ПРИЗОВА СТРАНИТЕ, КОИТО НЕ СА РАТИФИЦИРАЛИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ДА НАПРАВЯТ ТОВА " НЕЗАБАВНО "
Европейският парламент осъжда насилието и дискриминирането, учредени на пола, нарушаванията на върховенството на закона и езика на омразата в оценката си на главните права в Европейски Съюз през 2017 година, оповестиха от пресслужбата на Екологичен потенциал.

Когато има спорни тълкувания и спорещи страни, съдът взима решение, което е наложително. Така екоминистърът Нено Димов разяснява пред Българска национална телевизия решението на Върховен административен съд за устройствения проект на Национален парк „ Пирин “. Въпрос е да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът, като в цяла Европа се строят сред 180-200 лифта на година, добави Димов.

ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ НА F-16 ОБЯВИ: МОЖЕ ДА ИМА СДЕЛКА С БЪЛГАРИЯ ДО 9 МЕСЕЦА
Възможно е договорката за покупката на американските изтребители Ф-16 да бъде финализирана в идващите 6 до 9 месеца. Това сподели в особено изявление за Канал 3 шефът в " Локхийд Мартин”, Джеймс Робинсън.
ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ИСКАТ ОТ БОРИСОВ ДА УВОЛНИ НЕНО ДИМОВ
Природозащитниците от обединението от неправителствени организации и цивилен групи " За да остане природа в България " желаеха среща с премиера Бойко Борисов поради окончателното правосъдно решение за измененията в Плана за ръководство на парк " Пирин ", признати в края на 2017 година.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗА РЕШЕНИЕТО ЗА ПИРИН: ОЩЕ НЯКОЛКО ТАКИВА ПОБЕДИ И БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА Я НЯМА
" Още няколко такива победи и България може да я няма. България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдозащитниците на природата, те нито водят до запазване на природата, нито подкрепят развиването на районната стопанска система.

Правителствата, които се намесват в правосъдната система или не съумяват да се оправят с измамите и корупцията, рискуват заледяване на средствата от Европейски Съюз. Това гласи план на законодателен акт, утвърден от Европейския парламент. Така евродепутатите могат да стартират договаряния по окончателния текст с Европейския съвет, който към момента не е приел позиция.

" ЯЗВАТА МАКСУДА " - КВАРТАЛЪТ, ПРЕЗ КОЙТО ВАРНЕНЦИ НЕ СМЕЯТ ДА ПРЕМИНАТ
Има един квартал в морската ни столица, който варненци назовават " Ромското гето на Варна ". Той се намира в централна зона, покрай огромни търговски центрове и в непосредствена непосредственост до Аспарухов мост.
Българска социалистическа партия СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ ОХРАНАТА НА 12 ВОЕННИ ПОДЕЛЕНИЯ
Българска социалистическа партия ще сезира прокуратурата поради защита от частна компания на военни поделения със взривоопасни субстанции и муниции. Това съобщи в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Николай Цонков.
КОЛКО " МЪРТВИ ДУШИ " ИМА В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ?
Сериозна разлика има в данните за броя на популацията у нас сред Национален статистически институт и ГРАО. Близо половин милион повече гласоподаватели демонстрира сметката на ГРАО. Така съгласно Национален статистически институт популацията на България е под 7 млн. души, а съгласно ГРАО - сме над 8 300 000.
КАК ДЮНИТЕ НА " СМОКИНЯ " ХЕМ СА ЗАЩИТЕНИ, ХЕМ СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ЗА 5000 ЛЕВА?
Как прочулият се към този момент в цяла България предприемач Иван Нончев се е сдобил със земя точни при дюните на къмпинг Смокиня единствено за 5000 лв. - почти колкото е таксата за слагане на каравана за един летен сезон? Този въпрос към този момент остава тайнственост за виновните управляващи.
НАМАЛЯВАТ ПАРИТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИ С ИНСУЛТ
Сумата, отпускана от Здравната каса за модерно лекуване на пациенти, претърпели инсулт ще бъде понижена. Това сигнализираха от гилдията на невролозите. Специалистите допълват, че смяната не е съгласувана с тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР