Редакторска статия във влиятелното медицинско списание "Ню Ингланд джърнъл ъв

...
Редакторска статия във влиятелното медицинско списание "Ню Ингланд джърнъл ъв
Коментари Харесай

Медицинско списание поряза СЗО за ремдесивира

Редакторска публикация във авторитетното здравно списание "Ню Ингланд джърнъл ъв медисин " уточни проблеми в проучването на Световната здравна организация (СЗО), което откри, че лекарството ремдесивир на "Джилийд сайънсис " не усъвършенства оцеляването от Ковид-19, заяви Ройтерс.

Авторите акцентират, че проучването не опровергава тестванията, посочили изгоди от медикамента при лекуването на Ковид-19.

Редакторската публикация е написана от Дейвид Харингтън от Харвардското учебно заведение по публично опазване на здравето "Т. Х. Чан ", експерта по инфекциозни заболявания доктор Линдзи Бейдън, биостатистика от университета "Браун " Джоузеф Хоган.

Тя е оповестена по едно и също време с проучването на СЗО. Авторите на публикацията означават, че тестванията Solidarity, обхванали четири медикаменти, са извършени в 30 страни от Швейцария и Германия до Иран и Кения. Разликите в тях водят до променчивост на събраните данни.

Резултатите се усложняват от обстоятелството, че има "вариация във и сред страните в стандартите за медицински грижи и тежестта на заболяването при пациентите, които идват в лечебните заведения ".

Изпитанията откриха, че лекуване с лекарството за ХИВ лопинавир, засилващия имунната система интерферон или противомаларийния хидрохлорохин не способстват за оцеляване от Ковид-19.

Разпространяването на резюмето за тестванията през октомври провокира преоценяване на изгодата от ремдесивир, за който беше показано, че понижава болничния престой поради Ковид-19 с пет дни спрямо плацебо в по-ранно американско тестване, ръководено от държавното управление.

Изпитанията Solidarity "не са събрали данни или съобщили за стандарта на полагане на грижи или потенциала на никоя от включените 400 лечебни заведения от 30 страни " - сподели доктор Андре Калил, експерт по инфекциозни заболявания от университета на Небраска и водещ откривател в американското тестване.

"Ако главните поддържащи грижи не доближават или са несъответстващи, никое лекарство няма да е потребно, даже и да е известна успеваемостта му, тъй като съответните поддържащи грижи са основни за оцеляването на приети в болница пациенти с Ковид-19 " - сподели той.

Световната здравна организация съобщи предишния месец, че не би трябвало да се употребява ремдесивир за пациенти с Ковид-19, без значение какъв брой заболели са, тъй като няма доказателства лекарството да усъвършенства оцеляването или да понижава нуждата от механична вентилация.

Американското Управление за надзор над питателните артикули и медикаментите утвърди през октомври ремдесивир за пациенти с Ковид-19 на възраст над 12 години, за които е нужна хоспитализация. Лекарството е утвърдено за приложимост за Ковид-19 допълнително от 50 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР