Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: кадър бТВАвтомагистрали ЕАД е държавно дружество и

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: кадър бТВАвтомагистрали ЕАД е държавно дружество и
Коментари Харесай

Регионалният министър: Автомагистрали ЕАД е държавно дружество, което може да бъде проверено

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail:

кадър бТВ

" Автомагистрали " ЕАД е държавно сдружение и аз се веселя, че има сигнали, защото способените органи ще влязат в сдружението и ще ревизират цялостната му активност. Първо сдружението взе участие в публичните поръчки и договорите, които е сключило с Пътна инфраструктура за поддръжка на автомагистралите е след присъединяване в социална поръчка. Този контракт е склюбен точно по закона за публичните поръчки. 

Това разяснява районният министър Петя Аврамова в ефира на бТВ.

" Автомагистрали " ЕАД е взела участие в търг от АПИ и е спечелила публичната поръчка, добави тя. 

Между другото АПИ оказва надзор върху осъществяването на договорите на  " Автомагистрали " ЕАД и прецизно наблюдават и осъществяването на " Хемус ". В същото време аз се надявам, че мениджмънта на  " Автомагистрали " ЕАД да се оправи, тъй като имат предоставени много строителни действия, които изискват оптималната организация, тъй че да не забавят нито един контракт, който те са поели като ангажимент, уточни министърът.

Договорите, които са с възлагане от АПИ към  " Автомагистрали " ЕАД са към 5 милиарда лева Но не всички средства са отишли в сдружението. Плаща се единствено за действително осъществени действия. АПИ е заплатило задатък на сдружението за осъществяване на дейностите. Всички пари са в Българска народна банка и са под контрола на министерство на районното развиване, добави тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР