Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър CNNС нанасянето на удари по базите

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър CNNС нанасянето на удари по базите
Коментари Харесай

CNN: С удара по базите на САЩ Иран не преследва военни цели, а отправя предупреждение към Вашингтон

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър CNN

С нанасянето на удари по базите на Съединени американски щати в Ирак, Техеран надали се стреми да унищожи американските военни, коментира CNN. По мнение на кореспондента на телевизията Ник Уолш, Иран по-скоро цели да показва военната си мощност и да насочи предизвестие към Вашингтон. Същевременно сега е извънредно сложна да се плануват бъдещите дейности на администрацията на Тръмп. Това се отнася и за дейностите на Иран, които излизат от допустимите за Америка граници.

" Бих споделил, че не е реалност това, че с дейностите си от тази нощ Иран е желал да убие допустимо най-вече американски военни в обстреляните бази. Не съм съвсем наясно авиобаза Ейн-аль-Асад, само че когато иде тирада за американска база от такова ниво, в същото време от нощта множеството военнослужещи спят в палатки, които обаче са предпазени с бетонни Т-образни стени, които ги пазят от детонации ", разяснява кореспондентът на CNN Ник Уолш.

" Така че, в случай че удара не е бил ориентиран съответно към мястото, където бойците спят, няма по какъв начин да се чака огромен брой жертви. А ние знаем, че иранските ракетни технологии не са способни да обезпечат сходна акуратност на удара. Във всеки случай към този момент ни е известно, че са били изстреляни към 10 ракети, чиято цел са били военните обекти. И въпреки всичко да припомня, че американската армия е в положение на нараснала боеготовност, като дружно с това разполага с противоракетни системи, които изцяло е допустимо да са се задействали тази нощ ", разяснява още Уолш.

" Ето за какво може да се направи извод, че иранските водачи или изобщо не са знаели какво ще реализиран с изстрелването на тези ракети, или са разчинали сходно нощно нахлуване да сътвори международен спор и да заявява военната мощност на Иран. Съвсем не е нужно Иран да е желала да убие огромен брой американски военни, с цел да предизвика отговор от Съединени американски щати ", разяснява той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР