Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Здравният икономист Аркади Шарков също коментира по Нова тв

Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Здравният икономист Аркади Шарков също коментира по Нова тв ...

Аркади Шарков: Великите сили предопределят нашата независимостРедактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Здравният икономист Аркади Шарков също коментира по Нова тв доколко България е независима днес:   

"6 септември - Съединението е големият празник - противно на всички желания се съединяваме. Но самата независимост е в резултат на национално самосъзнание, макар и по-късно претопено чрез великите сили. Но доколко сме независими, ако Великите сили предопределят нашата независимост, това важи за нашите политици и за гражданите. Глобалният свят измества картината. Все повече се обособяват глобалните държави срещу националните. Под една или друга форма се опитват да вкарат глобален данък или глобален тип, има смяна на поколенията - консервативни - милениъли - традиционалисти и влияещи се от глобалните трендове. 

Един регион ключова точка като нас, в резултат на продаващи националния интерес политици, е полузависим, полунезависим, но едно възроптаване се прави от малко хора. Мнозинството от българите дори не са искали да ги занимават с априлското въстание, пише Захари Стоянов." 
 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg