Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Здравният икономист Аркади Шарков коментира преброяването по Нова тв:Още

Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Здравният икономист Аркади Шарков коментира преброяването по Нова тв:Още ...

Аркади Шарков: В началото преброяването блокира както много дигитални държавни системи в БългарияРедактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Здравният икономист Аркади Шарков коментира преброяването по Нова тв:

"Още не съм се преброил, в началото пробвах, блокира системата, както с много дигитални държавни системи в България се случва, но очаквам на вратата да почукат и да изпълня своя граждански дълг, а колко спекулативно ще бъде изпълнен той, това е вече интерпретация на всеки, който ще бъде преброен.

Преброяването е откакто свят светува, в Древен Рим го е имало, държавата е искала да види кой къде живее, от коя класа е, за да може после да го облага с данъци. Първото споменаване на преброяване в библията е когато Бог казва, че трябва да има данък на глава на населението. Така че, това са политики на държавата. Имаме статистика в България, преброяването служи за полезни неща, ако информацията се обработи.

Но тази статистика остава в шкаф и политика за данни не се извършва. Много хора считат, че ги питат все едно колко злато имат вкъщи. Доколко е хубаво, ние информация даваме постоянно - в социални мрежи, съгласие за получаване на наши данини с маркетингови цели, а при преброяването е с политически цели." 
 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg