Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Политологът Слави Василев коментира в предаването Пресечна точка по

Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Политологът Слави Василев коментира в предаването Пресечна точка по ...

Слави Василев: 113 години по-късно ние със сигурност сме много по-малко независимиРедактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Политологът Слави Василев коментира в предаването "Пресечна точка" по Нова тв дали е възможна пълната независимост в днешния глобален свят:

"България преди 113 години е силна, тя после тръгва по пътя надолу, когато ставаме част от Антантата - път, който я довежда до днес, 113 години по-късно, когато ние със сигурност сме много по-малко независими. Истината винаги е по-ценна от изкуствената възхвала, съжалявам. България днес е много отдалечена от онези идеали, които са царували в българското общество - силна България, могъща България, България, която респектира всички съседи и великите сили. Докарали сме се до тук и смятам, че лека-полека тръгваме на прав път. Виждаме на 22-ри септември, че все още я има искрата на надеждата, че ще бъдем силна и независима държава, тази искра все още не е угаснала в българина и тя има бъдеще. 

Съвремието е като една сделка, ние имаме много по-малко зависимост, но много повече сигурност. Тая сигурност не се материализира във финанси, но в това, че никой няма да ти отнеме живота, да ти влезе в къщата и т.н. Това, че България все още не е стигнала там, е въпрос на друга тема. Едно време, преди 113 години, хората са имали по-малко сигурност, но много повече сила, българската армия е била може би най-силната на Балканския полуостров. Ти искаш да рискуваш много и да спечелиш много, но да не ти вземат и малкото, което имаш. В нашето съвремие тенденцията е да рискуваме повече но да имаме повече, отколкото да се върнем в консервативната гледна точка, че наведена глава сабя не я сече." - каза политологът. 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg