Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Думата независимост има смисъл и трябва да се борим

Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Думата независимост има смисъл и трябва да се борим ...

Мика Зайкова: Заради евтината работна ръка, вместо инвеститори, в България дойдоха мошенициРедактор: Виолета Николаева

e-mail: 

"Думата независимост има смисъл и трябва да се борим за нея, иначе няма смисъл да правим каквото и да е. Хората са отчаяни, те видяха, че от 10-тина години не се случват сериозни неща, не идват сериозни инвеститори. Стачка може да бъде вдигната, стига да мотивираш хората, да им кажеш - елате с нас и ние ще победим." - изрази мнение Мика Зайкова от ИТН по 7/8 тв. 

"Ние винаги сме се борили за победа и синдикатите сега трябва да го правят, но срещу тях всичко е корупция - като си платиш и нещата спират, така не може. Така независимост, така правда не се защитава. А тази корупция отрови цялото общество, просто го отрови. И ние в ИТН си мислехме, че след като не може отвън, отвътре ще можем да разбием корупцията. Видяхме, че не е лесно, че е трудно и другите партии на протеста не пожелаха да се присъединят. 

Трябваше да подкрепим най-бедните. В България доходите са ниски и пенсиите са ниски. В цяла Европа заместващият доход е между 70 - 80%. В България е 35% от тия ниски заплати, защото нашите решиха, за разлика от китайците, да привличат инвеститори с евтина работна ръка. Ние имахме много добре подготвени специалисти, вече не е така, защото образованието ни е зле. От 5-то място в света сме на 88-мо от 165 държави. И специалистите вече не са такива, каквито бяха.

С евтина работна ръка решиха да привикат инвеститори и дойдоха мошеници. Да, американците за евтина работна ръка отидоха при китайците, но китайците прибраха технологиите и сега могат да ги бият, но нашите не го направиха, хора които могат да бъдат подкупни, за жълти стотинки се продадоха за комфортен живот. А при Бойко Борисов корупцията влезе в разцвет. Но има хора, честни, които искат нещо да направят за България." - изля си душата депутатката. 
 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg