Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Здравният министър Констадин Ангелов обясни в сутрешния блок на

Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Здравният министър Констадин Ангелов обясни в сутрешния блок на ...

Здравният министър: Влизам в политиката, за да се срещам с хората и да ги убеждавам да се ваксиниратРедактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Здравният министър Констадин Ангелов обясни в сутрешния блок на БТВ защо се е съгласил да влезе в политиката и да води две листи на ГЕРБ - във Варна и във Велико Търново: 

"Премиерът Борисов ме покани да стана министър на здравеопазването, защото надявам се, съм доказал, че мога да управлявам хора и процеси в здравеопазването. Основната цел на всеки един лекар е да подобри живота и здравето на всеки един пациент и аз ще работя за това. 

За мен това ще бъде още една възможност да се срещам с хората, да говорим за ваксинацията, да се избавим от тази пандемия. В хода на развитието на пандемията разбрах, че войната, която водим, е да воюваме с всеки отделен човек и да му връщаме надеждата. Ако мога да постигна тези мои цели, ще го направя. Ние бяхме на едни от първите места по заболяемост и смъртност, а вече сме на 25-то място по заболяемост и на 14-15-то по смъртност. В края на ноември желаещите да се ваксинират бяха 12% по-малко от сега. С нашата политика убеждаваме хората да вярват на науката.", обясни министърът.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg