Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Царски орел е бил прострелян с 16 сачми. Птицата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Царски орел е бил прострелян с 16 сачми. Птицата
Коментари Харесай

Царски орел е прострелян с 16 сачми - 5 години затвор и 10 бона глоба застрашават извършителя

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Царски орел е бил прострелян с 16 сачми. Птицата е жертва на бракониери край Ямбол. Жива е, само че в безпомощно положение със счупено ляво крило. Това е една от най-величествените птици у нас и по света и е жертва на бракониерски отстрел, сподели БТВ. 

" В момента на настаняването, положението беше сериозно, към сегашния миг можем да кажем, че има 16 сачми в тялото си, като няколко са попаднали в гръбначния дирек, за благополучие през днешния ден се изправи, което е добър индикатор, има фрактура на лявото крило, битката продължава ", каза Кристина Клисурова от " Зелени Балкани ".

" Орелът беше открит с помощта на сателитния предавател, с предавателите, следим редки типове, в случай че нямаше подобен, нямаше да бъде открит. В последните няколко години това е четвъртият царски орел, открит прострелян. Дори имахме фрапиращ случай, един орел беше прострелян два пъти, намерен ранен, оздравял, пуснат с предавател, още веднъж прострелян, само че съдбовно. Проблемът е в действителност сериозен. Всяка години има простреляни мишелови, други грабливи птици, щъркели, пеликани. В региона на Добруджа е убита и дропла. Трябва да се поеме отговорност от ловните дружини. Знае се кой има записка за лов, а в тези случаи може да се лиши от право на лов, да се лишават резрешителните за оръжията, или да се минава през проверовъчни изпити, както водачите ", сподели Стойчо Стойчев от Българско сдружение за отбрана на птиците.

" Мястото е известно, дружинката, която ловува там - също. Имаме някои подозрения за индивида, който го е прострелял, започнахме да получаваме такава информация и се надяваме този случай да бъде завършен. По наказателния кодекс причинителят може да получи до 5 години отнемане от независимост и до 10 000 парична глоба.

Първите 10 дни от лекуването на птицата са сериозни и всеки миг може да ни изненада с внезапно утежняване. Толкова доста сачми може да са провокирали кръвоизливи. Ако по този начин унищожаваме типовете, скоро ще изчезнем и ние " - добави Клисурова. 

     

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР