Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Политологът Слави Василев коментира в предаването Пресечна точка по

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Политологът Слави Василев коментира в предаването Пресечна точка по
Коментари Харесай

Слави Василев: 113 години по-късно ние със сигурност сме много по-малко независими

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Политологът Слави Василев разяснява в предаването " Пресечна точка " по Нова тв дали е допустима цялостната самостоятелност в днешния световен свят:

" България преди 113 години е мощна, тя след това потегля по пътя надолу, когато ставаме част от Антантата - път, който я довежда до през днешния ден, 113 години по-късно, когато ние сигурно сме доста по-малко самостоятелни. Истината постоянно е по-ценна от изкуствената прослава, скърбя. България през днешния ден е доста отдалечена от тези идеали, които са царували в българското общество - мощна България, могъща България, България, която респектира всички съседи и великите сили. Докарали сме се до тук и считам, че малко по малко тръгваме на прав път. Виждаме на 22-ри септември, че към момента я има искрата на вярата, че ще бъдем мощна и самостоятелна страна, тази искра все още не е угаснала в българина и тя има бъдеще. 

Съвремието е като една договорка, ние имаме доста по-малко взаимозависимост, само че доста повече сигурност. Тая сигурност не се материализира във финанси, само че в това, че никой няма да ти отнеме живота, да ти влезе в къщата и така нататък Това, че България към момента не е стигнала там, е въпрос на друга тематика. Едно време, преди 113 години, хората са имали по-малко сигурност, само че доста повече мощ, българската войска е била може би най-силната на Балканския полуостров. Ти искаш да рискуваш доста и да спечелиш доста, само че да не ти вземат и дребното, което имаш. В нашето съвремие наклонността е да рискуваме повече само че да имаме повече, в сравнение с да се върнем в консервативната гледна точка, че наведена глава сабя не я сече. " - сподели политологът. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР