Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвСтигнах до извода за себе си, че продуктивността

Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвСтигнах до извода за себе си, че продуктивността ...

Журналист за четиридневна седмица: Съвременният човек се изтощава, батерията му пада по-бързоРедактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Стигнах до извода за себе си, че продуктивността е много по-важна от прекараните в брой часове на работните места. Пандемията помогна в тази посока, така че дали ще се регламентира един последен ден от седмицата, който да премине към почивните дни или не, аз лично бих подкрепила. Това бяха първите думи на журналиста Калина Влайкова по една любопитна тема - трябва ли да се премине към четиридневна работна седмица.

Само че бих подкрепила не толкова заради всички тези съображения - климатични промени и така нататък, а по-скоро заради това, че имам чувството, че макар и да живее по-добре, да има по-добро здравеопазване, повече храна по-добра и така нататък, съвременният човек като че ли се изтощава. Батерията му пада по-бързо поради забързаността на темпото, в което живеем, поради огромното количество информация и комуникация, която приемаме за единица време. Това всъщност удря точно по нашата продуктивност и затова си мисля, че тези дискусии никак не са случайни, те в крайна сметка търсят решение. То не е идеята да почнем да си почиваме. Идеята е да има взаимен задоволен интерес, хората да могат да работят, да произвеждат и да се чувстват добре, каза още в "Пресечна точка" по Нова Тв Калина Влайкова.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg