Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияДоц. Атанас Мангъров за пореден път се обяви

Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияДоц. Атанас Мангъров за пореден път се обяви ...

Доц. Мангъров: От щаба нямаше нужда, създаваше само паника. Виждате, че и без него не живеем по-злеРедактор: 

e-mail: 

Кадър: "Нова телевизия"

Доц. Атанас Мангъров за пореден път се обяви против съществуването на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса.

"Винаги съм казвал, че от този щаб няма нужда и всички тези неща, които щабът говореше, бяха ненужни и създаваха само паника и страх. Тоест, спокойно можеше да ги няма, както в момента ги няма и ние не живеем по-зле отколкото в момента, когато ги имаше", каза той в ефира на "Нова телевизия".

Той коментира и процесът на ваксинацията у нас. "Виждате, че ние не сме се скъсали да се ваксинираме и въпреки това случаите намаляват. За да се получава това намаляване на случаите, значи една значителна част от населението се е срещнала с вируса. Вчера един от щаба каза, че естествената инфекция създава доживотен имунитет. Ако това е така, значи хората, които са го изкарали симптомно или безсимптомно, имат имунен отговор. Това го каза проф. Кантарджиев, а не аз. Явно че е стигнал след 30 и не знам коя страница. Ако е така, защо той не го каза на неговото другарче от щаба, което беше изкарало Ковид и се ваксинира. И другото нещо - защо в тези сертификати, които ще се дават, там няма графа за хора, които са изкарали инфекцията и имат антитела, а там се казва, че сертификат може да има само човек с положителен ПСР или антигеен тест и че защитен е само който е ваксиниран. Само че това, че вие сте ваксиниран, не означава, че сте защитен. Защото вие може да сте ваксиниран и да нямате антитела", коментира още експертът.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg