Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]В България се намират резерви на хининови препарати - 35 ...

Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgВ България се намират резерви на хининови препарати - 35

България разполага с 35 000 дози хининови препарати. Домусчиев дарява лекарства за борба с коронавируса и 5000 теста

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

В България се намират запаси на хининови препарати - 35 000 дози към този миг, за 35 000 души. Това разгласи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

" Има благоприятни условия на произвеждане за още и тъй като нашите фармацевтични компании, които ги създават за Украйна и Русия, се дава възбрана за износа на такива лекарства изобщо. От една седмица се водят диалози, целящи добър резултат, с компании, които се занимават с дистрибуция на медикаменти за намиране на лекарството, което го дават китайските лекари като целесъобразно за лекуване на ковид. В Европа се създава единствено във Франция и в потенциал към 1 милион дози месечно. При това търсене ще има усложнения, само че има запаси ", сподели той.

" Упълномощен съм от господин Кирил Домусчиев, че всички медикаменти, които са намерили неговите подчинени, ще бъдат дарени на министерството на опазването на здравето за лекуване на пациенти. Той ще закупи и 5000 теста за всички български жители безплатно ", разкри Мутафчийски.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg