Редактор: e-mail: Кадър NOVA NEWSНяма двоен стандарт от страна на ГЕРБ при

Редактор: e-mail: Кадър NOVA NEWSНяма двоен стандарт от страна на ГЕРБ при ...

Тома Биков, ГЕРБ: Дано машините не блокират на изборите, все пак това са машини, не са някакви боговеРедактор: 

e-mail: 

Кадър NOVA NEWS

Няма двоен стандарт от страна на ГЕРБ при предизборните мероприятия. Убеден съм, че всичките от ДПС ще гласуват на машини и тогава няма да бъде подменен вота. Аз съм доволен от това, че имаме и машинно, и ръчно гласуване, защото това ще улесни хората, които не желаят или по някаква причина не могат да гласуват на машини. Това ще пресече възможността от манипулиране на резултатите. 

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в "Пресечна точка" по NOVA NEWS. 

За пръв път въвеждаме такова масово машинно гласуване, дано машината не блокира, все пак това са машини. Това не са някакви богове, които са безгрешни. В Съединените щати между другото основната теза на демократите беше, че докато има машинно гласуване, демокрацията е невъзможна. При нас е, че докато няма, е невъзможна. От 30 години правим избори с ръчно гласуване и смея да твърдя, че нито една партия не ги е спечелила с фалшифициране, допълни Тома Биков.

Ако бяхме решили да има само машинно гласуване, щяха да последват въпроси, кой ги донесе, какъв им е софтуера, и те на 100 процента ли са защитени. Една машина, ако блокира в една секция, се проваля целия предизборен ден в тази секция, и идва съмнение кой я блокирал, защо е блокирала, а ние носим отговорност за това и не може да поемем тази отговорност само защото на някои им се иска, каза още Тома Биков.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg