Редактор: e-mail: Кадър бТВСлед около часа тук се очаква да пристигнат представителите

Редактор: e-mail: Кадър бТВСлед около часа тук се очаква да пристигнат представителите ...

Наплатанова, БТВ: Чакаме БСП тук след около 3 часаРедактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

След около часа тук се очаква да пристигнат представителите на парламентарната група на БСП за България, които да получат третия и последен проучвателен мандат от президента Румен Радев. Те още в края на миналата седмица казаха, че ще го върнат, защото и трите варианта, които са разглеждали, не са срещнали одобрение вътре в Националния съвет. 

Това заяви репортерът на бТВ Габриела Наплатанова, която се намира пред Президентството.

А именно тези три варианта са били свързани със съставяне първо на чисто партийно правителство, което няма да срещне подкрепа, съставяне на експертно правителство, което би криело рискове, и третият вариант е да държат мандата и да го бавят, за да работи Парламента. Но по тяхна оценка законодателството, което парламентът произвежда, не било качествено, така че те веднага ще върнат мандата, за да се състави служебно правителство. За президента Румен Радев това ще бъде и за втори път, за него знаете, че неговият мандат тук на Дондуков 2 започна отново със съставяне на служебно правителство. Сега той първо ще издаде указ за разпускане на Народното събрание и определяне на дата за избори до два месеца от разпускането, и втори указ за съставяне на служебно правителство. А кога ще бъде издаден този указ, вероятно е обвързано и с избора на новата Централна избирателна комисия, както предвиждат промените в новоприетия Изборен кодекс. Така че спряганите дати са 4-ти или 11-и юли, каза още Габриела Наплатанова.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg