Редактор: e-mail: Кадър бТВПритеснявам се от машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда

Редактор: e-mail: Кадър бТВПритеснявам се от машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда ...

Проф. Герджиков: Притеснен съм от машинното гласуване, машинно се гласува само в Бутан и ИндонезияРедактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Притеснявам се от машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда съвременно и технологично. Но на втори поглед нещата са много по-различни. Нека да помислим защо само в няколко държави в света го има въведено това машинно гласуване Това са държави, които не блестят със своята демократичност. Да кажем, Бутан, Индонезия бяха там, някакви азиатски страни, Венецуела също. Нали само там има, в Германия преди 12 години Конституционният съд го отмени, защото се нарушават демократични принципи, има опасни софтуерни измами.

Това каза бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в „Тази сутрин“ по бТВ.

На всичкото отгоре, тук в нашия регион, ние въвеждаме машинно гласуване. Не може обаче да засадиш дръвче и след 5 дни да търсиш плодове. Това направи Парламента с тази скорост на приемането на нов закон в Изборния кодекс. Много голяма язва е в това в българското законодателство, може би най-голямата. Затова имаме калпаво законодателство, затова непрекъснато го променяме, затова инвеститорите бягат от България. Това е самата истина, поради законодателна некадърност. Много ме боли, защото съм посветил на правото целия си живот. Нали се говореше миналата година Volkswagen да дойде у нас. Ама как ще дойде, като видяха какво е нашето законодателство. Как се променя непрекъснато, как ще дойде, като видяха че 2 лева е капиталът на ООД и 50 стотинки да има загуба, трябва спешно да се свика Общо събрание на дружеството. Такова безумие има ли го някъде? Искаме ние да бъдем примамлива страна за инвеститорите, но те бягат. И как няма да бягат. То си е за бягане отвсякъде, каза още проф. Огнян Герджиков.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg