Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Бившият образователен министър Сергей Игнатов смята, че дистанционното образование

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgБившият образователен министър Сергей Игнатов смята, че дистанционното образование
Коментари Харесай

Сергей Игнатов: Учениците са доволни от дистанционното обучение, защото така или иначе живеят във виртуален свят

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Бившият учебен министър Сергей Игнатов счита, че отдалеченото обучение ще даде добър и ефикасен краен резултат.

" За тези деца и студенти виртуалният свят е действителният свят. Ние с вас го използваме като инструмент, само че те живеят в този свят. Те сега са извънредно удовлетворени, че се намират в тези виртуални класни стаи. Второ и доста значимо - в случай че имаме добре развито отдалечено обучение и онлайн образование, изключително в междинното учебно заведение, няма да имаме грипни и дървени ваканции. По това време децата ще продължат да учат. Трето, майките могат да ревизират какво детето им прави в клас. През 2011/12 година ние спечелихме 5 милиона за закупуване на платформа за онлайн образование в междинното обучение. Всичките сили тогава се надигнаха, дадоха състезанието на съд и нещата не се случиха. Това, в случай че беше влезнало тогава, в този момент нямаше да има проблем. В него ставаше дума и за подготовка на преподавателите, за превод на материали и така нататък

Кризата в това отношение е доста добра за образованието, тъй като тя принуди принудително тези сфери, които не бяха подготвени, те щат не щат влязоха в системата. И оттук насетне те няма да излязат.

За два месеца светът стана по-малък, тъй като всичко се цифровизира.

 

Запитан за обстановката с ковид в света, той отговори: " Смятам, че това е най-тежкото тестване не тъй като ще загинат толкоз доста хора както в предходните епидемии, а тъй като с всеки един ден се повишава цената на човешкия живот в нашето разбиране. Тъй като в случай че се върнем в Древен Египет, Римската империя, даже преди 40-50 години цената на човешкия живот в разнообразни точки на света е друга, и сега в цивилизования свят ние сме извънредно чувствителни към всичко, което визира освен дълготрайност, а и качеството на живота. Затова я считаме за ужасна и страшна. Иначе по броя на статистиката тя е несравнима с предходни, които са се случили. Ние в този момент сме доста по-информирани и в цялата преводна информация има и доста качествена. В XXI век доста от главните старания в науката са върху качеството и продължителността на живота ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Били са времена, в които на улицата за някакво малко нарушение този, който дава отговор за реда, с нож да го промуши и да го подмине. Сега в наше време в България едно куче или коте в случай че бъде атакувано от някой човек той може да отиде за три години в пандиза. България взе ограничения доста в точния момент. Сега след време всеки може да каже, че е имало нещо некачествено, само че е реалност, че взехме ограниченията в точния момент ".

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР