Редактор: e-mail: Кадър бТВСлед около часа тук се очаква да пристигнат представителите

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВСлед около часа тук се очаква да пристигнат представителите
Коментари Харесай

Наплатанова, БТВ: Чакаме БСП тук след около 3 часа

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

След към часа тук се чака да дойдат представителите на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България, които да получат третия и финален изследователски мандат от президента Румен Радев. Те още в края на предходната седмица споделиха, че ще го върнат, тъй като и трите разновидността, които са разглеждали, не са срещнали утвърждение вътре в Националния съвет. 

Това съобщи репортерът на бТВ Габриела Наплатанова, която се намира пред Президентството.

А точно тези три разновидността са били свързани със сформиране първо на чисто партийно държавно управление, което няма да срещне поддръжка, сформиране на експертно държавно управление, което би криело опасности, и третият вид е да държат мандата и да го бавят, с цел да работи Парламента. Но по тяхна оценка законодателството, което Народното събрание създава, не било качествено, тъй че те незабавно ще върнат мандата, с цел да се сформира служебно държавно управление. За президента Румен Радев това ще бъде и за повторно, за него знаете, че неговият мандат тук на Дондуков 2 стартира още веднъж със сформиране на служебно държавно управление. Сега той първо ще издаде декрет за разформироване на Народното събрание и установяване на дата за избори до два месеца от разпускането, и втори декрет за сформиране на служебно държавно управление. А по кое време ще бъде публикуван този декрет, евентуално е обвързано и с избора на новата Централна изборна комисия, както плануват измененията в новоприетия Изборен кодекс. Така че спряганите дати са 4-ти или 11-и юли, сподели още Габриела Наплатанова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР