Редактор: e-mail: Кадър бТВПритеснявам се от машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВПритеснявам се от машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Притеснен съм от машинното гласуване, машинно се гласува само в Бутан и Индонезия

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Притеснявам се от машинно гласуване, което на пръв взор наподобява модерно и софтуерно. Но на втори взор нещата са доста по-различни. Нека да помислим за какво единствено в няколко страни в света го има въведено това машинно гласоподаване Това са страни, които не блестят със своята либералност. Да кажем, Бутан, Индонезия бяха там, някакви азиатски страни, Венецуела също. Нали единствено там има, в Германия преди 12 години Конституционният съд го анулира, тъй като се нарушават демократични правила, има рискови софтуерни измами.

Това сподели някогашният длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков в „ Тази заран “ по бТВ.

На всичкото от горната страна, тук в нашия район, ние вкарваме машинно гласоподаване. Не може обаче да засадиш дръвче и след 5 дни да търсиш плодове. Това направи Парламента с тази скорост на приемането на нов закон в Изборния кодекс. Много огромна язва е в това в българското законодателство, може би най-голямата. Затова имаме калпаво законодателство, по тази причина непрестанно го променяме, по тази причина вложителите бягат от България. Това е самата истина, заради законодателна несръчност. Много ме боли, тъй като съм посветил на правото целия си живот. Нали се говореше предходната година Volkswagen да пристигна у нас. Ама по какъв начин ще пристигна, като видяха какво е нашето законодателство. Как се трансформира непрестанно, по какъв начин ще пристигна, като видяха че 2 лв. е капиталът на ООД и 50 стотинки да има загуба, би трябвало незабавно да се свика Общо заседание на сдружението. Такова безумство има ли го някъде? Искаме ние да бъдем примамлива страна за вложителите, само че те бягат. И по какъв начин няма да бягат. То си е за тичане отвред, сподели още проф. Огнян Герджиков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР