Реч на лидера на БСП Корнелия Нинова на фотоизложбата Ако

...
Реч на лидера на БСП Корнелия Нинова на фотоизложбата Ако
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Стефан Данаилов даде много на БСП и на България. Ще го обичаме и почитаме винаги

Реч на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на фотоизложбата „ Ако си дал “ в Народно събрание с създател Иван Стоименов и съдействието на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ във връзка 80-годишнината на Стефан Данаилов

Уважаеми сътрудници,

Събрали сме си през днешния ден с тази галерия да изразим за следващ път уважението и обичта си към Ламбо във връзка 80-годишнината му. Неслучайно е наречена „ Ако си дал “, тъй като Стефан даде доста на България, на политиката, на културата, на хората, на нашата партия, на учениците си – на целия български народ.

Разбира се, за нас беше доста специфичен. Беше дирек в партията. И остарели, и млади отивахме при него, постоянно когато е мъчно, когато е комплицирано, когато имахме потребност от умен съвет, от решителни дейности или просто от човешка ласка. Много ни липсва! Във всевъзможен смисъл – и политически, и човешки.

Нека и през днешния ден по този мотив да го уважим, да се поклоним пред паметта му, пред труда му, пред любовта, която даде на България, на българския народ, на студентите си, на нас – неговите приятели, и остави светли завещания на генерации след нас. От нас зависи да ги предадем на по-младите, тъй като те бяха не прости партийни завещания, те бяха всемирен завещания в народен интерес на България, в запазване на духовността, на културата, на традициите на българската страна. Вечни и непреходни препоръки, думи и завещания.

Нека почива в мир и в случай че отнякъде ни гледа, да знае, че го обичаме и постоянно ще го обичаме, ще го почитаме, ще се покланяме по всеки повод на неговото огромна сърце.

Благодаря ви.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР