Реализирахме мобилна апликация за всеки гражданин, насочена към това гражданите

...
Реализирахме мобилна апликация за всеки гражданин, насочена към това гражданите
Коментари Харесай

Ще споделяме здравния си статус чрез мобилно приложение

Реализирахме мобилна апликация за всеки жител, ориентирана към това жителите да осведомят за настоящото си здравно положение и да има самодейна страна и от страната, ако се постанова. Това съобщи Ивайло Филипов от „ Информационно обслужване “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В рамките на 10 дни изградихме цялата система – централен указател, който да събира информацията и да изпраща на всички държавни органи, като в първите 48 ч. реализирахме регистъра на всички карантинирани и болни хора. Тази информация доближава до органите на Министерство на вътрешните работи. Предвидени са голям брой интеграции с персоналните доктори, с общините, с Министерство на вътрешните работи, пожарна и Гранична полиция, доброволци, добави Филипов. За да може информацията, въведена един път, да се употребява от всяка конструкция и да не се губи време. Информацията се трансферира към аналитичната част, употребява се програмен продукт за разбори, той се употребява в Южна Корея, Китай и Италия, Сингапур, Тайван. Гражданите могат да употребяват мобилна апликация, по която да получават информация за медицинския си статус и страната да прави превантивни дейности.

Има визуализация през географски карти, тъй че задоволително информация да се разгласява обществено, жителите да виждат личния си принос и всеки ден да се вижда информация за карантинирани, болни, оздравели, смъртни случаи да бъде презентирана в интернет, добави Филипов.

Най-голямата изгода е за тези, които идват от чужбина, в случай че на границата си подаде данните, след 14 дни ще получи информация, че към този момент не е в карантина, сподели министър председателят Бойко Борисов. И няма да върви да потвърждава, че не е в карантина, когато служителите на реда го спрат на улицата. СЗО сподели изрично, че не би трябвало да се разхлабват ограниченията, акцентира още Борисов.

Изграждането на такова софтуерно решение е от изключителна изгода за Министерство на здравеопазването в неговата активност по битката с ковид. Връзката сред обособените институции също е значима, защото са обвързани с РЗИ, персонални лекари, лечебни заведения, Министерство на вътрешните работи, пожарна, добави министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Той благодари на всички, които са взели участие в създаването на софтуерното решение. /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР