Реализацията на споразумението между президентите на Русия и Турция, Владимир

...
Реализацията на споразумението между президентите на Русия и Турция, Владимир
Коментари Харесай

ООН: 3 млн. души ще спаси руско-турското споразумение за Идлиб

Реализацията на съглашението сред президентите на Русия и Турция, Владимир Путин и Тайип Ердоган ще помогне за спасяването на 3 милиона цивилни в Идлиб. Това съобщи на конференция генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.
" Ако руско-турското съглашение за Идлиб бъде изпълнено вярно, то ще помогне за спасяването на 3 милиона цивилни жители, в това число милион деца ", сподели Гутериш, представен от ТАСС.
Припомняме, че Путин и Ердоган се договориха на договарянията в Сочи да основат до 15 октомври в сирийската провинция Идлиб демилитаризирана зона по продължение на линията на контакт сред сирийските държавни сили и въоръжената съпротива. Идлиб е единственият главен регион на Сирия, който остава в ръцете на противозаконни въоръжени групировки.
Турското издание Yeni Safak разяснява, че на двустранната среща сред президентите на Турция и Русия е било реализирано стабилизационно съглашение, което е предиздвикало милиони мирни жители да си отдъхнат. Договорът сред Турция и Русия може да се дефинира като пробив, откакто на тристранната среща с Иран не бе реализирана договорка за помирение.
Изданието, представено от организация " Фокус ", привежда коментар на съветския боен и политически специалист Денис Коркодинов, който декларира, че съглашението от Сочи подсигурява, че радикалните групировки повече няма да заплашват сирийския кротичък развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР