Реал Сосиедад отново си върна първото място във временното класиране

...
Реал Сосиедад отново си върна първото място във временното класиране
Коментари Харесай

Реал Сосиедад отново поведе колоната след поредна гръмка победа

Реал Сосиедад още веднъж си върна първото място във краткотрайното класиране в Ла Лига на Испания. Баските записаха трета поредна гръмка победа, като този път се разправиха с Уеска с 4:1 в домакинство си от 7-ия кръг. Така в последните си три мача възптаниците на Иманьол Алгуасил са с впечатляваща голова разлика от 10:1 в своя изгода.

Домакините поведоха в 35-ата минута от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на бранител в наказателното поле. Микел Оярсабал стреля от бялата точка и бе прецизен за 1:0.

Уеска обаче изравни при започване на втората част. В 47-ата минута Хави Галан центрира за Рафа Мир, кото с глава порази вратата за 1:1.

Реал обаче бързо се окопити и в 54-ата минута си върна преднината. Андони Горосбел прати топката наоколо до вратата, където Оярсабал с глава вкара за 2:1.

В 69-ата минута домакините проведоха многоходова офанзива, а Кристиан Порту вкара от дребен ъгъл за 3:1.

Крайното 4:1 оформи Александър Исак в 75-ата минута. Той се възползва от неточност в защитата на противника, напредна и с шут по земя прати топката в мрежата.

В края гостите можеха да създадат загубата си по-почетна, само че гол на Серхио Гомес не бе зачетен поради засада.

Така Реал Сосиедад събра актив от 14 точки и още веднъж е водач в таблицата. Уеска пък остава на 17-ата позиция в таблицата с 5 извоювани точки до момента.

Ла Лига 7 кръг, неделя 25 октомври  Реал Сосиедад 4:1краен резулат  Уеска
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР