Реал Мадрид и Барселона представлява най-голямото футболно съперничество в Испания

...
Реал Мадрид и Барселона представлява най-голямото футболно съперничество в Испания
Коментари Харесай

Барселона и Реал Мадрид сключили интересен пакт

Реал Мадрид и Барселона съставлява най-голямото футболно съревнование в Испания и се състезават в съвсем всеки аспект както на терена, по този начин и отвън него. Въпреки това яростно съревнование, има почитание сред двата клуба и сред техните президенти - Флорентино Перес и Жоан Лапорта.

И двамата са наясно, че всяко решение, което вземат, може да повлияе доста на другия отбор, без значение дали това е Суперлигата, битката в Ла Лига или други по-прости спортни решения.

Двата клуба непрестанно водят договаряния между тях и през последните месеци някои от тези полемики се водят към несъмнено неписано предписание: ценене на договорните обстановки на играчите на другия тим.

„ Marca “ оповестява, че е имало устно съглашение сред Перес и Лапорта да не нападат състезател от другия отбор, който към момента има контракт. Футболистите, които са с изтичащи контракти, са друга тематика.

Наскоро се писа, че Реал Мадрид има интерес към бранителя Роналд Араухо. Въпреки това, възможен трансфер на уругваеца от „ Камп Ноу “ на „ Сантиаго Бернабеу “ би станал факт единствено, в случай че той беше в последните шест месеца от сегашния си контракт. 22-годишният защитник обаче е привързан с „ каталунците “ до юни 2023 година.

Преследването на играчи от други клубове обаче е друг въпрос и се счита, че Жоан Лапорта е подготвен да направи безусловно всичко по силите си, с цел да попречи на Реал Мадрид да притегли Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, добавя „ Maca “.

Президентът на Барселона е подготвен да продаде някои от актуалните играчи в състава, с цел да финансира прехвърлянето на младия норвежки нападател и да му попречи да облече фланелката на най-големия противник на „ каталунците “.

They won't go after players from the other club
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР