Реакцията на западните страни на новината за завръщането на Алексей

...
Реакцията на западните страни на новината за завръщането на Алексей
Коментари Харесай

Москва: Западът реагира за Навални заради кризата на либералния модел

Реакцията на западните страни на новината за завръщането на Алексей Навални в Русия цели да отвлече вниманието на хората от дълбоката рецесия на демократичния модел на развиване. Това съобщи по време на обичайна си годишна конференция съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

Той подсети, че и Германия, и Организацията за възбрана на химическото оръжие са отказали да дават на Русия доказателства за отравянето на Навални с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дефинира ареста на Алексей Навални като „ нарушаване от страна на Русия на нейните интернационалните задължения “.

„ Осъждам задържането на Навални при завръщането му. Руските управляващи би трябвало да го освободят неотложно и да му подсигуряват сигурността “, написа тя в Туитър.

Външните министри на Англия и Германия Доминик Рааб и Хайко Маас настояха Русия неотложно да освободи рецензия на Кремъл Алексей Навални. По-рано същото искане насочиха редица страни, в това число Съединени американски щати.

Адвокатите на Навални обявиха, че не им е даден достъп до него, откакто той беше арестуван при завръщането си от Германия в Русия през вчерашния ден. По думите им положението му е незнайно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР