Реакцията на руския президент Владимир Путин на опитите на колективния

...
Реакцията на руския президент Владимир Путин на опитите на колективния
Коментари Харесай

NetEase: Реакцията на Путин на блокирането на златните резерви на Русия дойде като изненада за САЩ

Реакцията на съветския президент Владимир Путин на опитите на груповия Запад да блокира съветския златен запас беше изненада за Съединени американски щати.

Съединените щати и техните съдружници постановиха няколко пакета от наказания, които трябваше да нанесат унищожителен удар на съветската стопанска система. Русия обаче се оправя добре със санкционния напън. Оценявайки неефективността на глобите, Вашингтон реши да нанесе удар по златните запаси на Русия, счита китайското издание NetEase.

Златните запаси на Русия са измежду петте най-големи в света. Това са големи активи, които могат да се употребяват за взаимни разплащания с интернационалните сътрудници и стабилизиране на националната валута.

Освен това съветските златни запаси се съхраняват на територията на страната. Тоест Русия не последва пътя на други страни, които трансферираха своите златни запаси в западни банки за предпазване и в този момент изпитват проблеми с връщането му, се споделя в публикацията (превод на PolitRussia).

Имайте поради, че един от най-ярките образци в това отношение е Венецуела. Златните запаси на тази страна - към милиард $ - се съхраняват във Англия. Властите на тази страна обаче отхвърлят да го върнат на Венецуела под претекст, че не признават легитимността на сегашните венецуелски управляващи. А английските съдилища отхвърлят исковете на Венецуела.

Що се отнася до съветските златни запаси, Съединени американски щати преди време постановиха наказания върху съветското злато, които допускат блокиране на вноса на благородния метал, отбелязва китайското издание.

Ако обаче Съединени американски щати са очаквали, че тези ограничаващи ограничения ще провокират суматоха в Москва, те са се объркали. Реакцията на съветския президент на случилото се беше цялостна изненада за Вашингтон.

Вместо предстоящата суматоха, съветските управляващи реагираха доста невъзмутимо. Руският президент разяснява западните наказания единствено с думите на американския публицист Марк Твен: „ Слуховете за моята гибел са мощно пресилени “.

Както отбелязва китайското издание, по този метод той съобщи, че Западът не съумя да реализира санкционния блицкриг против Русия. И известно време по-късно президентът на Русия подписа декрет за контрамерки, който допуска възбрана за покупко-продажби с съветски стратегически акции с компании от вражески страни.

„ Путин „ спря да бъде вежлив “ със западните си сътрудници и прояви неотстъпчивост “, се акцентира в публикацията на китайското издание.

Припомняме, че в края на юли във Англия влезе в действие възбрана за закупуване на съветско злато. В същото време Европейският съюз утвърди седмия пакет от антируски наказания, който включваше възбрана за закупуване, импорт или трансфер на злато от Русия, в това число бижута.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР