Реакцията на руски официални лица и военни кореспонденти на новата

...
Реакцията на руски официални лица и военни кореспонденти на новата
Коментари Харесай

ISW: Граничните рейдове сеят безпокойство в Русия

Реакцията на съветски публични лица и " военни репортери " на новата лимитирана акция в Белгородска област демонстрира, че в съветското осведомително пространство нараства засиленото безпокойствие от войната в Украйна, написа в следващият си разбор през днешния ден вашингтонския Институт за проучване на войната (ISW).

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели на 1 юни, че Владимир Путин непрестанно получава информация за обстановката в Белгородска област. Президентът награди ръководителя на граничния Шебекински район Владимир Жданов с медал за смелост за " реагиране на обстановката на границата ".

Междувременно губернаторът Гладков разгласи евакуацията на деца от Белгородска област. Според ISW тези евакуации, както и реакцията на Путин и характеризирането на нападението от министерството на защитата като опит за „ навлизане “ на съветска територия, допускат, че Кремъл се пробва да употребява лимитираните набези, с цел да поддържа своите настоящи осведомителни интервенции, целящи да показват войната в Украйна като екзистенциална за руснаците и да си осигури вътрешна поддръжка за дълга война.

Някои съветски „ военни репортери “ се възползваха от обстановката в региона на Белгород, с цел да подлагат на критика съветското управление, до момента в който други твърдяха, че лимитираните набези са предвестител на украинските контраофанзиви.

Бившият офицер от ФСБ, военнопрестъпник и разгорещен националист Игор Гиркин твърди, че нарасналата интензивност вътре в Русия е разследване от обстоятелството, че съветските войски са пропилели запаси през есента на 2022 година, съветските служители не са съумели да пренастроят икономиката на бойна нога и Кремъл не се е осмелил да вкара военно състояние.

Според Гиркин тези провали са предиздвикали Украйна да разбере относителната уязвимост на Русия и са тласнали украинските сили да организират интервенции в самата Русия. Гиркин твърди, че Кремъл евентуално ще реагира късно на възможни украински интервенции в Русия и че до тогава публичната поддръжка за съветското управление ще намалее.

Друг " боен сътрудник " директно подлага на критика Путин, че се преструва, че в Шебекино всичко е наред. Негови източници допускат, че нападенията в региона на Белгород са опит на Украйна да отклони вниманието на съветските сили от значими браншове на фронта в Украйна към граничните райони преди евентуални украински контраофанзиви.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР