Реакция по разследването за шпионаж в полза на Русия дойде

...
Реакция по разследването за шпионаж в полза на Русия дойде
Коментари Харесай

Вашингтон с реакция по разследването за шпионаж в полза на Русия у нас

Реакция по следствието за шпионаж в интерес на Русия пристигна от Вашингтон.

"България е другарска страна, съдружник в НАТО и сътрудник. Внимателно следим следствието по обвиняванията в шпионаж в интерес на Русия. Съединените щати поддържат мощно суверенитета на България и застават на страната на българите против тези зловредни дейности на нейна територия ". Това се споделя в оповестено в Туитър изказване на представителя на американския Държавен департамент Нед Прайс.
Вчера от прокуратурата оповестиха, че са арестувани сегашни и някогашни военни, както и жена с българско и съветско поданство.

Групата е предоставяла на чиновник в съветското посолство секретна информация от боен и високо-технологичен темперамент.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов посочи, че те са събирали информация за модернизацията на армията, като измежду тях са и двама чиновници на министерството.

От посолството на Русия реагираха през вчерашния ден с изказване на своята Фейсбуск страница, в което показват, че са явни „ непрестанни “ опити да се забие чеп в руско-българския разговор и за следващ път да се демонизира съветската страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР