Реактивната раница Gravity се тества от военни и служители на

...
Реактивната раница Gravity се тества от военни и служители на
Коментари Харесай


Реактивната раница Gravity се тества от в


Реактивната раница Gravity се тества от военни и чиновници на незабавна помощ в няколко страни
(снимка: Gravity)

Парамедици с реактивни раници, гранична полиция в летящи коли и градски служащи, пътуващи до работа с дронове – всичко това звучи като научна фантастика, само че в действителност е част от бързо растящия пазар за усъвършенствана въздушна подвижност (УВМ), който се чака да възлезе на към 17 милиарда $ до 2025 година Бъдещето на превоза е в небето.

Градовете са все по-гъсто обитаеми, улиците – все по-задръстени от коли. Същевременно развиването на технологиите прави все по-реалистично потреблението на дребни летящи транспортни средства, считани за невъзможни единствено преди десетилетия.

Пионерите

„ Не можем да продължим да използваме автомобилния транспорт; 3D подвижността е в действителност значима ”, споделя Анна Коминик, шеф за Азиатско-тихоокеанския район на Wisk, в изявление за.

Wisk, поделение на Boeing, от четири години опитва с Cora – самостоятелен електрически аероплан, който излетява и каца отвесно като хеликоптер. Въздушното такси може да транспортира двама пасажери на до 100 километра при скорост до 150 км/ч. За него към този момент е подадено заявление за утвърждение от щатската Федерална авиационна администрация – за потребление на публични места.

Над две трети от международното население ще живее в градска среда към 2030 година, сочат прогнозите. В Wisk считат, че освен това състояние наземната инфраструктура няма да смогва да се оправя с транспортните потребности на хората. Затова тя и други сходни компании гледат към небето като среда за напредване в бъдеще.

Автономният електрически аероплан на Wisk може да играе ролята на въздушно такси
(снимка: Wisk)

Холандската PAL-V пък е основала двуместен „ жироплан ” на име Liberty, който има оптималната скорост от 180 км/ч и пробег до 400 км. Той дори получи утвърждение за потребление по европейските пътища тази година. Доставките за клиентите ще стартират през 2023 година, откакто потребителите преминат нужното образование, споделя Робърт Дингеманс, основен изпълнителен шеф на PAL-V International. Вече има поръчки, в това число предплатени вноски, от клиенти от 15 страни.

Екосистема от консуматори и сюжети за потребление

Пазарът на усъвършенствана въздушна подвижност може да коства съвсем 17 милиарда $ към 2025 година и 110 милиарда $ до 2035 година, съгласно Allied Market Research. Същият отчет допуска, че към 2025 година към три четвърти от този тип транспортни средства ще са пилотирани, само че по-късно самостоятелните въздушни транспортни средства ще стават от ден на ден.

Дингеманс чака Liberty да се употребява за редица приложения, в това число наблюдаване на тръбопроводи и далекопроводи, защита и запазване на публичния ред, здравна помощ за отдалечени региони.

През това време текат и тестванията на реактивната раница Gravity за самостоятелно въздушно напредване. Тя се тества от военни в няколко страни и от чиновници на незабавна помощ в Обединеното кралство. Джет-костюмът може да носи човек в продължение на към четири минути. Компанията работи върху решения за удължение на времето на полет. Мераклии за потреблението на реактивната раница има в 35 страни.

Холандската летяща кола Liberty има оптималната скорост от 180 км/ч и пробег до 400
(снимка: PAL-V)

Коминик счита, че е значимо да се сътвори „ екосистема ” от консуматори и сюжети на потребление, което ще е от решаващо значение за развиването на промишлеността и технологиите. „ Това изисква доста друг метод на мислене от държавната политика, регулаторите и общността ”, споделя тя. Бизнесът би трябвало да сътвори тази екосистема „ от нула ”, тъй като такава просто не съществува сега.

Пандемията като подтик

Експертите са единомислещи, че пандемията по едно и също време е помогнала и навредила на промишлеността. Някои от тестванията са отсрочени или забавени. В същото време обаче рецесията даде подтик на промишлеността и ускори потребността от човешко другарство, от срещи лице в лице. „ В този смисъл това е преимущество за нашето решение ”, споделя Дингеманс.

Времената на ограничавания поради пандемията помогнаха на фирмите за УВМ да разкрият нови площадки за политане и кацане, с цел да изпитват новите летящи транспортни средства.

Сега промишлеността от ден на ден се готви за обществени демонстрации, с цел да въодушеви новото потомство и да плени вниманието на хората с чудните благоприятни условия на идващото потомство транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР