РДНСК Бургас издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект

...
РДНСК Бургас издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект
Коментари Харесай

Премахват незаконно заведение за бързо хранене на плаж Каваци-юг

РДНСК Бургас издаде заповед за унищожаване на противозаконен преместваем обект на плаж " Каваци-юг ", оповестиха от Дирекцията за народен строителен надзор.

На 17 май чиновници на РДНСК Бургас са ревизирали плажа и са съставили констативен акт с откритите нарушавания. В схемата за слагане, утвърдена от министъра на туризма, е включен " Преместваем обект номер 32 - заведение за бързо хранене " с приблизителна повърхност 144 кв. м. и спомагателна комерсиална повърхност 66 кв. м.

На 9 юни чиновници на РДНСК Бургас са създали повторна инспекция на плажа, при която е открито, че е стартират монтаж на преместваемия обект, само че без издадено позволение за слагане от основния проектант на община Созопол. На 10 юни началникът на РДНСК Бургас издава заповед за унищожаване на обекта.

На 9 юни е направена инспекция и на плаж " Смокини-север ", където е открито, че е стартират монтаж на шест преместваеми обекта - три заведения за бързо хранене, склад, шатра за водно-тракционни услуги и тоалетна с душ, за които на 1 и 2 юни са издадени позволения за слагане от основния проектант на община Созопол.

За територията на всички морски плажове липсва разпоредба, определяща условията и рестриктивните мерки за слагане на преместваеми обекти, показват от ДНСК. Това води до осъществяване на сглобяеми градежи с монтажни стоманобетонни фундаменти върху морските плажове, в т. ч. и на плаж " Смокини-север ", според утвърдени от министъра на туризма схеми за разполагане на преместваеми обекти в рамките на избраната повърхност съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Тези схеми са направени по възлагане на концесионера.

От ДНСК показват, че министърът на туризма е одобрил схемата на обектите на плажа " Каваци-юг " на 27 април 2021 година, а схемата за плаж " Смокини - север " на 10 май 2021 година На собствен ред Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас издава одобрително мнение за преместваемите обекти на плаж " Смокини - север " на 12 май 2021 година

ДНСК не е получила пълномощия по Закона за устройство на територията за осъществяване на инспекции на плановете и разрешенията за слагане на преместваемите обекти на морските плажове. Единствено има задължението да установи противозаконните такива и да издава заповеди за премахването им, напомнят от строителния контрол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР