Развойният център на Paysafe в България достигна 1000-ия си служител,

...
Развойният център на Paysafe в България достигна 1000-ия си служител,
Коментари Харесай

Развойният център на Paysafe в България – най-големият на глобално ниво


 Развойният център на Paysafe в България е най-големият на световно равнище

Развойният център на Paysafe в България доближи 1000-ия си чиновник, трансформирайки се в най-големи офис на компанията в световен проект. Наетите у нас са към една трета от всички работещи в Paysafe Group и се занимават най-вече с разработка на софтуерни артикули за разплащания и парични прехвърляния, обслужване на клиенти, ръководство на риска и предварителна защита на измами.

„ София стартира като дребна част от нашия бизнес, а в този момент се трансформира в едно от най-важните и най-големите звена. В момента с 1000 души чиновници това е най-големия ни офис “, споделя Даниел Чазонов, основен действен шеф в Paysafe Group. Той добавя, че България е била предпочетена като дестинация поради висококвалифицираните експерти в региона на софтуерните технологии, както и поради съществуването на фрагменти, владеещи по няколко непознати езика, като сега офисът в София поддържа обслужване на 16 езика.

Paysafe България е главен мотор за развиването на световния бизнес на компанията, а продуктите, разработвани у нас, се употребяват световно, акцентира Мирослав Божилов, общоприет управител в Paysafe България. В момента в България работи екип от 200 софтуерни инженери, които са посветили своите старания върху развиването и програмирането на цифровите портфейли (Skrill и NETELLER) и други артикули за разплащания на Paysafe.

Компанията за разплащателни услуги ще отпразнува увеличението на своя екип с подаяние на стойност 100 000 лева в поддръжка на деца в потребност. Средствата ще бъдат разпределени в 12 дела в цяла България, определени взаимно с фондация BCause. А чиновници на компанията ще могат да се включат като доброволци в самодейностите.

„ За нас в Paysafe да оказваме помощ на обществото е от извънредно значение. Тази година насочихме своята поддръжка към деца и младежи. Това на процедура взеха решение нашите чиновници. Служителите ни са в основата на нашия триумф, по тази причина се радваме да подкрепим дела, които са покрай техния избор “, разкри Петя Николова, HR Директор, Paysafe България.

 Развойният център на Paysafe в България е най-големият на световно равнище

Новите технологии

Разраствайки се, компанията не стопира да търси нови способи да вкарва нововъведения. Затова в този момент тя се концентрира върху потреблението на две основни технологии – криптовалутите и блокчейн. Само преди няколко месеца в портфейла Skrill беше показана опцията за разплащания с криптовлути и се чака скоро тази функционалност да се разшири и в другите марки на Paysafe. Чазонов показва, че компанията освен ще поддържа съществуващите криптовалути и артикули, само че има проекти да създаде и свои лични услуги.

„ В известна степен ние предлагаме своя лични валути, в случай че погледнем на Paysafecard и Paysafecash. Работим всекидневно за подобряването на нашите артикули, в това число криптовалутите. В допълнение имаме и лаборатория за нововъведения, която преглежда криптовалутите като цяло “, прецизира Чазонов.

За да бъде компанията в крайник с всички трендове, тя не пропуща да се възползва и от опциите на блокчейн. Според основния действен шеф на Paysafe Group през идващите няколко години технологията ще повлияе доста върху ежедневното банкиране и върху картови марки като Mastercard и Visa: „ И защото имаме доста стратегически връзки с банките, с Mastercard и Visa, търсим способи по какъв начин можем да използваме блокчейн и да го включим в нашите артикули – като мрежа или като допълнение към съществуващите услуги. Затова в лабораторията за нововъведения преглеждаме приложението освен на криптовалутите, само че и на блокчейн и по какъв начин те ще промени пазара “.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР