Развихрилият се коронавирус (COVID-19) ще има катастрофално въздействие върху правата

...
Развихрилият се коронавирус (COVID-19) ще има катастрофално въздействие върху правата
Коментари Харесай

Коронавирусът се оказва пагубен за милиони деца

Развихрилият се ковид (COVID-19) ще има " пагубно " влияние върху правата на децата в целия свят, като ги прави по-уязвими във връзка с насилствения труд и бракове в малолетна възраст. Това разгласи правозащитна организация, откакто Световната здравна организация (СЗО) предизвести за " иден втори пик ", в случай че ограничаващите ограничения бъдат разхлабени прекомерно рано, написа " Гардиън ".

Милиони деца ще изпаднат в последна беднотия поради епидемията, която остави държавните управления по света в дефицит на пари за опазване на здравето и обучение за младите, акцентира холандската неправителствена организация KidsRights ( " Правата на децата " ).

" Тази рецесия зачертава години на прогрес в благосъстоянието на децата ", разяснява създателят и ръководител на KidsRights Марк Дюлаерт, откакто стартира годишното си изследване. " Ето за какво е нужен мощен фокус върху правата на децата повече от всеки път ", добавя той.

Отмяната на акциите за имунизация за деца също усили риска от детска смъртност, до момента в който стотици милиони деца, които нормално разчитаха на хранене в учебните заведения, бяха оставени без благонадежден източник на всекидневно хранене.

Ежегодните ранглисти на KidsRights са употребявали данните на Организация на обединените нации, с цел да измерят по какъв начин страните дават отговор на стандартите на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето. Тази година изследването, което не взима под внимание пандемията, сложи Исландия, Швейцария и Финландия отпред на класацията, до момента в който Чад, Афганистан и Сиера Леоне са най-зле представящите се страни.

Предупреждението на неправителствената организация пристигна, откакто ръководителят на СЗО за изключителните обстановки доктор Майк Райън предизвести за евентуална втора вълна на болестта когато и да е, изключително в случай че ограниченията за прекъсване на първата вълна бъдат отстранени прекомерно рано.

Той сподели: " Не можем да вършим догатки, че единствено тъй като заболяването е на път да затихне, тя ще продължи да затихва и ние имаме няколко месеца, с цел да се подготвим за втора вълна. Може да получим втори пик на тази вълна. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР