Разузнаване. Сега:Разузнаването: България е фокус за специалните служби на балканските

...
Разузнаване. Сега:Разузнаването: България е фокус за специалните служби на балканските
Коментари Харесай

Преглед на печата

Разузнаване.

" Сега ":

Разузнаването: България е фокус за специфичните служби на балканските страни и световните сили

" България обичайно се явява фокус на дълготраен интерес от страна специфичните служби на балкански страни, както е и обект на внимание на световните сили и на някои близкоизточни страни. Основната цел на разследващите служби, опериращи против страната ни, е придобиване на данни за политиката и стопанската система на Р България, активността на структурите на българското национално малцинство в прилежащите и близки страни и противопоставяне на въздействието на Р България в други балкански страни. Специален интерес за тези служби съставлява опцията за придобиване на информация, отнасяща се към Европейски Съюз и НАТО. "

Акция.

" 24 Часа ":

Инспектори от ДАИ прибирали по 1200 евро дневно, измежду тях и брачен партньор на прокурорка

10 инспектори от ДАИ-Благоевград, измежду които брачен партньор на прокурорка от профилираната прокуратура и брат на основния секретар на транспортното министерство, са упрекнати за взимане на рушвети от транспортни компании. Групата, която дневно прибирала към 1200 евро подкупи, бе разрушена при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП във вторник.

Един от арестуваните е Росен Марков - брат на основния секретар на Министерството на превоза Иван Марков. Братята са родом от Сандански. От транспортното министерство отхвърлиха коментар.

Протест.

" Монитор ":

България може да остане без прогноза за времето

България може да остане без метеорологични прогнози поради митинг на чиновниците от Националния институт по хидрология и метеорология на Българската академия на науките (НИМХ при БАН) за метода на систематизиране на средствата за работа на службата през 2018 година

" Национален институт по метеорология и хидрология стачкува против несправедливото систематизиране на бюджетната дотация за 2018 година от страна на Общото заседание на Българска академия на науките, което заплашва действието на националната хидрометеорологична работа ". Такова известие на черен екран посреща всеки, който желае да посети формалния уебсайт на Национален институт по метеорология и хидрология, сподели инспекция на " Монитор ".

" Опасността страната да остане без метеорологична прогноза е безусловно действителна ", съобщи пред " Монитор " синоптикът от института Красимир Стоев.

Статистика.

" Дума ":

Всеки трети българин живее в ограничения

Около 30% от българското население, или съвсем всеки трети български жител, живее в сериозен риск от беднотия. Това сочат данни от разбор на Евростат за каузи на хората в тежки материални ограничения в Европейски Съюз през 2017 година В Европейски Съюз приблизително 6,7% от хората са в сходна обстановка.

В максимален риск от изпадане в бедност живеят близо половината (46%) от хората над 65 година, т. е. към 670 хиляди души. ДУМА напомня, че по данни на Национален осигурителен институт дo 200 лева, каквато е минималната пенсия, получават 416 636 дyши, т. е. близо 1/4 oт вcички пeнcиoнepи. ДУМА напомня, че линията на бедността в България през 2017 година бе 314 лева, а през тази година е 321.

Мeждy 200 и 250 лева е пенсията на 318 902 дyши (14,7%), a 12,5% вземат мeждy 300 и 350 лева месечно.

Втората група българи, за която също се регистрират индикатори на беднотия и материални ограничения, е на младите до 17 година Те са към 42%, или над 550 хиляди Сред българите в дейна трудова възраст 18-64 година процентът на риск от беднотия е 37 на 100, демонстрират данните на Национален статистически институт. Над 416 хиляди души у нас са работили на минимална заплата през 2017 година, както заяви в Народното събрание в средата на декември предходната година общественият министър Бисер Петков.

Сметки.

" Сега ":

КЕВР желае уточнения за по-високите сметки за парно

Във връзка с оповестените информации и зародилия спор в средствата за всеобщо осведомление за по-високи сметки на клиенти на " Топлофикация София " ЕАД за март 2018 година, ръководителят на КЕВР Иван Иванов изиска управлението на сдружението да даде подробна информация. Това оповестиха от пресцентъра на КЕВР.

В тридневен период " Топлофикация София " ЕАД следва да показа на Комисията цялостни данни за количеството топлинна сила, която е доставена и фактурирана на клиентите на сдружението за март 2017 година и за март 2018 година - общо и по групи клиенти.

От сдружението е изискана информация и за броя на битовите клиенти, избрали дяловото систематизиране да се прави по планирани данни, според член 71 от Наредбата за топлоснабдяването /НТ/ от 6 април 2007 година За тези клиенти топлоснабдителното сдружение би трябвало да уточни както количеството на потребената от тях топлинна сила, по този начин и начислените суми в сметките им за март 2017 година и за март 2018 г./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР