Разследват убийство, маскирано като самоубийствоШишов помагал на прогонени от Минск

...
Разследват убийство, маскирано като самоубийствоШишов помагал на прогонени от Минск
Коментари Харесай

Беларуски активист открит обесен в Киев

Разследват ликвидиране, маскирано като самоубийство
Шишов помагал на прогонени от Минск сънародници

Беларуски деятел, живеещ в Украйна, е открит мъртъв в парк в Киев, съобщи Би Би Си.

Виталий Шишов ръководел основана в украинската столица неправителствена организация, помагаща на беларуси, избягали от гонения в родината си.

Шишов бил разгласен за липсващ от колегата си в понеделник, откакто не се прибрал от утринния си джогинг. Той излязъл да потича в 9,00 часа сутринта и се предполагало, че ще се върне след към час.

“Виталий Шишов е открит през днешния ден обесен в парк в Киев край мястото, където живеел. Мобилният телефон и персоналните му движимости са конфискувани от мястото на произшествието”, показаха от полицията в Киев през днешния ден. Силите на реда в украинската столица са почнали следствие дали случилото се не е ликвидиране, маскирано като самоубийство. От полицията молиха всеки, който има информация за последните седмици от живота на Шишов и за възможни закани против него, да даде показания.

От организацията, ръководена от Шишов, обявиха, че неведнъж са били предупреждавани, както от локални (в Украйна) източници, по този начин и от свои хора в Беларус, за всевъзможни форми на провокации, в това число отвличания и ликвидации. “Виталий приемаше тези предизвестия философски и с възприятие за хумор”, допълниха от организацията.

Украйна, Полша и Литва са желани дестинации за съперниците на режима на Лукашенко след оспорваните президентски избори през август 2020 година, които той за следващ път завоюва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР