Разследващият екип на сайта Белингкат разкри самоличността на сепаратистите, свързани

...
Разследващият екип на сайта Белингкат разкри самоличността на сепаратистите, свързани
Коментари Харесай

Кои са заподозрените за сваления пътнически самолет MH17?

Разследващият екип на уеб страницата " Белингкат " разкри самоличността на сепаратистите, свързани със сваления пътнически аероплан MH17 в Източна Украйна.

По-рано съветски медии оповестиха имената на Сергей Мучкаев, Иван Безязиков, Сергей Дубински и Олег Пулатов.
 Обвиниха четирима чиновници на ГРУ на ДНР за свалянето на MH17 в Донбас
Обвиниха четирима чиновници на ГРУ на ДНР за свалянето на MH17 в Донбас

Трима руснаци и един украинец

Днес холандската прокуратура ще разкрие самоличността на обвинените и ще внесе първите обвинявания във връзка със сваления пътнически аероплан MH17 в Източна Украйна преди пет години.

Обвиненията евентуално ще бъдат импортирани в Холандия, защото множеството починали пасажери на борда на Boeing 777 от Амстердам за Куала Лумпур са холандци. Според формалната информация на самолета е имало 193 холандци, 43 жители на Малайзия, 38 австралийци, 12 индонезийци, 10 британци и един жител на Нова Зеландия.

Разследващият уебсайт разгласява информация за главните лица, които са обвинени за свалянето на самолета. Лицата са засечени въз основата на прихванати телефонни диалози. Първата група от прихванати телефонни диалози са оповестени от украинските служби в опит да убедят интернационалната общественост, че самолетът е свален в следена от сепаратистите територия. Воденият от Холандия интернационален проверяващ екип е получил от украинските управляващи към 150 000 прихванати телефонни диалога , които съдържат доказателства, свързани със случая с MH17.

В обявата си " Белингкат " разкрива същинските имена на няколко военни , чиито диалози са прихванати от украинските служби. Някои от имената не са оповестени преди от " Белингат " или други медии. Отделно се показва йерархичната конструкция на " Донецката национална република " (ДНР) през юли 2014 година
 Снимка 429883
Източник:

Ключовите лица, които са имали роля в организирането или превозването на зенитно-ракетен комплекс " Бук ", който е свалил самолета на 17 юли 2014 година в Източна Украйна:

Министерство на защитата на ДНР
 Снимка 429884
Източник:

Игор Гиркин/Стрелков, именуван Стрелок

Роден е на 17 декември 1970 година в Москва. През 2014 година е боен министър на ДНР. Установена е самоличността му по време на един от прихванатите диалози със Сергей Дубински сутринта на 18 юли, обвързвано с изтеглянето на ракетния комплекс от следената от сепаратистите територия в Източна Украйна към Русия. Вероятно той е бил изцяло наясно с разполагането на системата в Украйна от Русия. Той е бил в близки контакти в средата на юли 2014 година с Пулатов и Харченко, които се счита, че са подсигурили сигурността от към мястото, където е бил ситуиран зенитно-ракетният комплекс.

ГРУ на ДНР

Военната разследваща организация на ДНР през 2014 година е ръководена от Сергей Дубински. Групата е координирала превозването на " Бук " до територията на 17 и 18 юли и е осигурила защитата на площадката южно от Снижне. Тази група също може да е забъркана в решението да се смъкна самолетът. Въпреки че ГРУ на ДНР е изцяло без значение от Русия, евентуално има връзка с съветското военно разузнаване. По-рано " Белингкат " заяви за Олег Иванников от съветското военно разузнаване, който е координирал доставката на системата в Украйна. Почти няма подозрение, че двете военни разузнавания са координирали дейностите си през лятото на 2014 година
 Снимка 429887
Източник:

Сергей Николаевич Дубински, Хмурий

Дубински е роден на 9 август 1962 година в Донецка област. Живее в Ростов на Дон. Руснак по народност. Ръководител на военното разузнаване на ДНР, зависещ на Стрелков. Според формалната украинска позиция също е чиновник на съветското ГРУ.

Няколко прихванати телефонни диалога разкриват, че Дубински е изискал да се се достави " Бук ", с цел да подкрепи силите си на фронта южно от Снижне. Той персонално е координирал превозването на зенитно-ракетния комплекс до мястото, където е изстреляна ракетата към пътническия аероплан на 17 юли. Замесен е във връщането на комплекса в Русия. Също по този начин е наредил да се подсигури периметърът към установката. Неговата група евентуално е играла основна роля в свалянето на самолета, като е помислила, че е противников аероплан.
 Снимка 429890
Източник:

Олег Пулатов, с прякори Гюрза и Халиф

Роден е на 24 юли 1966 година в Уляновск, Русия. Руски жител. Ръководител на отдел към ГРУ на ДНР, зависещ на Сергей Дубински.

Пулатов е някогашен военнослужещ от съветската войска. Той е забъркан в защитата на зенитно-ракетния комплекс южно от Снижне.
 Снимка 429891
Източник:

Леонид Владимирович Харченко, Крот

Роден е на 10 януари 1972 година в Константиновка, Украйна. Украински жител. Ръководител е на батальона за разузнаване Крот към ГРУ на ДНР от 6 юли. Преди това е бил гарнизонен пълководец в родния си град.

Свързан е с защитата на зенитно-ракетния комплекс. Той също може да е забъркан в превозването на системата от Донецк до площадката и последвалото й връщане в Русия.
 Снимка 429892
Източник:

Едуард Гилазов, Рязан

Роден е на 27 март 1984 година (от 27 юли 2015 година се допуска, че е мъртъв). Роден в Екатеринбург. Живее в Рязан, Русия.

Командир на разследваща рота, зависещ на Харченко. Свързан с подсигуряването на " Бук ".
 Снимка 429893
Източник:

Олег Шарпов, Змей

Роден е на 30 май 1972 година (умира на 3 ноември 2014 г.) в Константиновка, Украйна. Украински жител. Командир на разследваща рота. Провел е телефонен диалог с Леонид Харченко в 13,09 часа на 17 юли 2014 година По време на този диалог Шарпов пита Харченко за посоките на мястото, откъдето зенитно-ракетният комплекс е изстрелял ракетата към MH17. Тъй като диалогът се е провел повече от два часа преди да бъде свален самолетът, Шарпов евентуално е бил на площадката.

Групата " Безлер "

Групата е ръководена от Игор Безлер, някогашен боен от съветската войска, който съгласно Киев е служил в ГРУ по време на спора в Източна Украйна. Групата е направлявала региона към Горловка през лятото на 2014 година Тя е обвързвана със свалянето на самолета.
 Снимка 429894
Източник:

Игор Безлер

Безлер е роден на 30 декември 1965 година в Симферопол, Кримска област. Гражданин на Русия. Командир на групата " Безлер ".

Свързван е със засичането на MH17 като противников аероплан. Чут е да споделя по телефона, че самолетът е свален. Според украинските служби той е съобщил за това на сътрудника на ГРУ Василий Геранин. Безлер твърди обаче, че този диалог е от 16 юли 2014 година - ден преди да бъде свален самолетът, само че в цялостния отчет се изяснява, че най-вероятно известието е от 17 юли.
 Снимка 429895
Източник:

Сергей Поваляев, Боцман

Роден е на 10 ноември 1976 година (починал от пневмония в Русия на 6 януари 2016 г.) Роден е в Калининград. Руски жител. Заместник-командир на групата " Безлер ", евентуално е бил част от съветското военно разузнаване. Прихванат е диалог сред Сергей Дубински и Боцман малко след свалянето на самолета. Дубински е споделил на Боцман, че е получил " Бук " сутринта и са свалили " Сушка " (самолет " Сухой " ). Няма директна връзка сред Ботсман и свалянето на самолета.
 Снимка 429896
Източник:

Валери Александрович Стелмах, прякори Наемник и Батя

Стелмах е роден на 1 август 1955 година в Донецка област. Подчинен на Безлер. Той е забелязал MH17 като противников аероплан и е съобщил на Безлер няколко минути преди да бъде свален. Безлер също го е инструктирал да съобщи известието, което евентуално значи, че Стелмах е съобщил на ГРУ на ДНР и други, които са били в контакт с екипа, управлявал " Бук ".
 Снимка 429898
Източник:

Игор Иванович Украинец, Миньор

Роден е на 24 декември 1971 година в Украйна. Подчинен на Безлер и пълководец на пехотно звено, известно като " Миньор ". Няма доказателства да е обвързван със свалянето на самолета. В цялостния отчет се изяснява за какво Безлер го е загатнал във връзка със самолета.

Батальон " Изток "

Една от най-големите сепаратистки групи през лятото на 2014 година и е основана в Донецк. Води се от Александър Ходаковски, който е избягал от украинските служби. Батальонът е оказал помощ за превозването на " Бук " в Донецк. Има доказателства, че управлението е знаело авансово за доставянето на системата от Русия.
 Снимка 429899
Източник:

Александър Ходаковски, Скиф

Роден е на 18 декември 1972 година в Донецк. Оглавява батальон " Изток " и до 16 юли 2014 година е министър на държавната сигурност на ДНР.

Вероятно е подкрепил доставянето на " Бук " в Донецк. След свалянето на самолета той призна в изявление за " Ройтерс ", че е знаел авансово, че проруските сепаратисти ще получат оръжейната система, само че след това отдръпна коментара си, защото бил изваден от подтекста. Според украинските служби той се е опитал за малко да скрие " черните " кутии от сваления аероплан от ОССЕ.
 Снимка 429903
Източник:

Александър Александрович Семенов, Сан Санич

Роден е на 21 декември 1967 година в Украйна. Заместник-командир на батальон " Изток " и вицепремиер с сектор стопанска система на ДНР, зависещ на Ходаковски. Подпомогнал е доставянето на " Бук " в Донецк в съгласуваност със Сергей Дубински. Един ден преди да бъде свален самолетът Семенов е осведомен от Дубински, че желае да получи ракетен комплекс за интервенции на фронта Маринивка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР