Разследващите правят втори оглед на мястото на убийството на 46-годишния

...
Разследващите правят втори оглед на мястото на убийството на 46-годишния
Коментари Харесай

Разследването продължава: Убитият на кръстовище в София е бил следен близо 4 часа

Разследващите вършат втори оглед на мястото на убийството на 46-годишния Николай Дракополов. Мъжът беше убит нощес на кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете. Разследващите работят по две съществени версии за покушението.

До момента е ясно, че индивидът, който е прострелял Дракополов е следил жертвата си близо 4 часа. Крил се е под моста, като се е правел на клошар. Разследващите позволяват, че е имал и съизвършител.

Убийството става единствено на метри от автокъщата, която жертвата има, само че с цел да се стигне до това място, би трябвало да се направи противоположен завой на идващото кръгово на Околовръстното шосе.

Най-вероятно са следили жертвата по кое време напуща автокъщата, която е негова благосъстоятелност, с цел да тръгне към центъра на София и тогава към този момент са почнали да внимават дали ще спре на светофара, с цел да го гръмнат там.

Иззети са безусловно всички записи на охранителни камери в региона. Разпитани са над 25 очевидци.

" Първата кола, която е тук, които са подали сигнала. Има и коли зад него, има и очевидци, които и сега се прецизират. Снемат се данни на свители, които следва да бъдат разпитани, да опишат какво са видели от под моста ли е излязъл човек, по тротоара ли се е движил ", разкри Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

" В осведомителната система на Министерство на вътрешните работи има данни за съществуване на криминалистически регистрации. Има и друга информация за него, само че отново ви споделям, просто не можем да ви споделяме информация, която би попречила на следствието ", изясни Георги Хаджиев, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Криминалните регистрации на Дракополов са над 20, огромна част са отпреди 2004 година. По интернационално оперативно полицейско съдействие има информация за него, че е забъркан в наркотрафика през територията на България. При това на високо рисковия опиат кокаин.

Вероятно залавянето на няколко огромни колета с кокаин от разледващите в България, т.е. загубата на огромни количества от дрогата могат да бъдат един от претекстовете за разчистването на сметки.

Другата версия, която проверяващите имат, е, че е поради конкуренция на вторичния пазар на коли, защото неговият формален бизнес е търговия с използвани коли вид нов импорт. През последните две години стагнанцията на този пазар е извънредно огромна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР