Разследващата комисия по подозренията в корупция по адрес на действащи

...
Разследващата комисия по подозренията в корупция по адрес на действащи
Коментари Харесай

В ПАСЕ имало корупция заради Азербайджан, показа доклад от стотици страници

Разследващата комисия по съмненията в корупция по адрес на настоящи или някогашни избраници в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) откри " съществени подозрения " за някои от тях, заяви БГНЕС.
Разследващите са открили, че " съществуват съществени подозрения, че някои настоящи или някогашни членове на ПАСЕ са се отдали на корупционни дейности в интерес на Азербайджан " в аферата, наречена Кавиаргейт (Caviargate). Панелът показва съществени подозрения, че сходна картина има и в обстановката с Русия, Украйна и Турция.
Изрично е посочено името на Педро Аграмунт, някогашен ръководител на ПАСЕ. Той беше заставен да подаде оставка от поста предходната година, откакто взе присъединяване в пътешестване до Сирия като част от съветска делегация. Член на делегацията, която отиде да поддържа ръководството на Башар Асад, е бил и Леонид Слуцки - народен представител и ръководител на комисията по външни работи на съветската Дума, който беше упрекнат в полов тормоз от доста журналистки. Друго име е това на италианеца Лука Волонте, който преднамерено е " размил " отчет за политическите пандизчии в Азербайджан.
Припомняме, че брачният партньор на Ирина Бокова - Калин Митрев, беше набъркан в Азербайджанската спекулация. Заради данните, систематизирани от интернационално журналистическо следствие, финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че Митрев ще бъде тестван, защото е българският представител в Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), само че след изказването отпреди над половин година няма повече вести по въпроса.
Основната разлика сред Европейския парламент (като институция на Европейския съюз) и ПАСЕ е, че ПАСЕ има опцията единствено да проверява, предлага и поучава. Препоръките са главно в региона на човешките права, само че имат забележителна тежест в европейската политика. Европейският парламент и други институции на Европейски Съюз постоянно се базират на данните на ПАСЕ.
Парламентарната асамблея се състои от общо 642 членове - 321 непрекъснати членове и 321 техни заместници. Те се избират или назначават всред народните представители на националните парламенти на всяка страна-членка на Съвета на Европа. Всяка страна има от двама до осем представители според от броя на популацията. Българската делегация в ПАСЕ се състои от шестима представители и шестима техни заместници от разнообразни парламентарни сили, определени на симетричен принцип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР