Разследването в България включи алармата на македонските митници, откъдето обявиха,

...
Разследването в България включи алармата на македонските митници, откъдето обявиха,
Коментари Харесай

Македонските митници затягат контрола и проверката на отпадъци

Разследването в България включи алармата на македонските митници, откъдето оповестиха, че покачват равнището на ревизия и надзор на всички типове боклуци и субстанции, които могат да застрашат здравето на жителите.

„ Според стратегическите цели на митническата администрация във връзка с сигурността и здравето на жителите, вносът и контролът на рисковите боклуци, като рискова стока, постоянно предстои на митнически надзор и в границите на компетенциите на Митническата администрация се реализира в сходство със закона. Това допуска наложително владение на съответната лицензи за импорт от способеното министерство, в тази ситуация това е Министерството на околната среда “, споделят от митническата администрация.

Според техните данни компанията „ Блацион “, която е посочена като вносител на рискови боклуци в България, не се явява като спедитор съгласно митническите документи.

„ Общото количество на импортираните боклуци за миналата година е 2215 тона, за които всеки вносител съответно е показал позволение, издадено от съответното министерство и освен това не става дума за импорт на рискови боклуци “, споделиха от митническата администрация.

За да откри вероятни нередности, митническата администрация в съдействие с Министерство на вътрешните работи подхваща действия, ориентирани към следствие на вноса на боклуци. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР