Разследването по запалването на закритото преди 3 години градско сметище

...
Разследването по запалването на закритото преди 3 години градско сметище
Коментари Харесай

Удължават с два месеца разследването за запалването на градското сметище край Дупница

Разследването по запалването на закритото преди 3 години градско бунище край Дупница това лято е удължено с още два месеца, заяви за Националното радио представителят на Районната прокуратура в Кюстендил Галя Дмитрова. В края на юли сметището пламтя няколко дни, провокира задимявания в региона на най-големия дурнишки квартал ж.к. Бистрица и околните села Бистрица, Джерман, Блажиево и по този начин е заплашило здравето на доста хора. Обвинението е по член 353 от Наказателен кодекс.

Наначени са спомагателни пожаротехнически и  фоноскопски експертизи, ще бъдат разпитани още очевидци. Разследващите би трябвало да изяснят още редица обстоятелства към пожара на сметището, почнал на 24 юли т.г., с цел да се реши дали има съответно отговорни лица, позволили запалването или самозапалването на сметището, което е на повърхност от към 200 декара. Разследването е за нарушавания по Закона за ръководство на отпадъците.

Заради закритото градско бунище на кмета на Дупница  инж.Методи Чимев Регионална инспекция за опазване на околната среда сформира акт за санкция от 3 хиляди лв.. След дълго отсрочване рекултивацията на сметището стартира този септември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР