Разследването на свалянето на малайзийския пътнически самолет изважда на светло

...
Разследването на свалянето на малайзийския пътнически самолет изважда на светло
Коментари Харесай

Русия изправена пред нов конфликт със света заради...

Разследването на свалянето на малайзийския пътнически аероплан изважда на ярко от ден на ден детайлности. От тях изводите водят към обвиняване в терористична офанзива от военно отделение, част от съветската войска. Това написа съветското издание „ Ведомости “.

Русия не е подготвена да реагира съответно на разкритията, добавя изданието.

Малайзийският аероплан Boeing 777 бе ударен от ракета на 17 юли 2014 година над юго-източна Украйна. Почти незабавно се появи версията за съпричастност на Русия към офанзивата. Москва обаче отхвърли. Новите доказателства все разкриват изрично, че точно съветски военни са предизвикали гибелта на 298 души. Това в действителност изправя Русия пред нов спор с останалия свят, кометира още „ Ведомости “. Разкритията сигурно ще доведат и до нови наказания против Москва.

В четвъртък Международната следствена група, сплотяваща специалисти от пет страни (чиито жители са починали в самолета) под егидата на Холандия, разгласи нови обстоятелства от следствието. Срещу лайнера е стреляно от намираща се на територията на Украйна съветска военна част с установки „ Бук “. Става дума за ракета, изстреляна от 53-а зенитно-ракетна бригада на Противовъздушна отбрана на Руската федерация, основана до Курск. Заключенията се базират на фото- и видео доказателства. Известни са даже имената на военните, директно уцаствали в изстрелването на ракетата. От следствената група декларират, че това са междинните резултати и че скоро ще дадат още доказателства. Проследен е целият път на съветската военна част.

Москва още тогава твърдеше, че самолетът е свален с ракета „ Бук “, само че от украинската войска. Тази версия обаче изрично се опровергава от интернационалния екип от специалисти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР