Разследването е установило организаторите, изпълнителите и поръчителите на убийството на

...
Разследването е установило организаторите, изпълнителите и поръчителите на убийството на
Коментари Харесай

В ДНР установили поръчителите и изпълнителите на убийството на Захарченко

Разследването е открило уредниците, изпълнителите и поръчителите на убийството на първия началник на самопровъзгласилата се сепаратистка Донецка национална република (ДНР) Александър Захарченко. Това разгласи актуалният началник на ДНР Денис Пушилин, представен от съветските медии.

Той добави, че са съумели да възстановят цялата скица на незаконната интервенция - от подготовката до осъществяването - и да схванат, че измежду поръчителите имало " високопоставени жители на Украйна ".

" Много високопоставени. Също по този начин жители на други страни, които поддържат режима в Киев. Наказателното дело, заведено по този въпрос, е под специфичен надзор. Всички отговорни би трябвало да бъдат осъдени ", заключи Пушилин.

Конкретните фамилни имена към момента не са посочени, защото не всички причастни към убийството били арестувани, а единствено " една от групите ".

Ръководителят на ДНР почина на 31 август 2018 година след детонация в кафене " Сепар " в центъра на Донецк. Той беше на 42 години.

Още една жертва на нападението стана телохранител, общо пострадаха 11 души.

Проруските управляващи на ДНР съумяха да задържат чиновник на Службата за сигурност на Украйна, който признал, че това било измама от страна на Киев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР