Разследване на германския вестник „Зюддойче цайтунг“ успя да разкрие хиляди

...
Разследване на германския вестник „Зюддойче цайтунг“ успя да разкрие хиляди
Коментари Харесай

Ето колко пари имал Брендо в Credit Suisse

Разследване на немския вестник „ Зюддойче цайтунг “ съумя да разкрие хиляди съмнителни сметки в швейцарската банка „ Креди Сюис " (Credit Suisse). 84 сметки и 8 сейфа от тях принадлежат на търсения у нас Евелин Банев - Брендо, прецизира БНР.

В сметките на Брендо в швейцарската банка има минимум 55 милиона швейцарски франка. Тази информация стана ясна и на процеса против банката, в който тя е упрекната в неумишлена поддръжка на пране на пари.

В Credit Suisse Брендо бил именуван " il nonno " или “дядото”. Парите му в тази банка са облага от български наркокартел, счита швейцарската прокуратура. Банката отхвърли обвиняванията в съучастие и твърди, че нейна служителка, също от български генезис, е одобрила отварянето на толкоз доста сметки със подозрителен капитал в тях.

Адвокатите обаче към този момент оневиниха българката, доказвайки, че няма метод сходни суми да бъдат одобрявани от ниския мениджмънт в банката и отговорност носят висшите чиновници в нея.

Към този скандал се прибави и публикуването на детайлности за сметки на диктатори, наказани нарушители и олигарси, които през днешния ден разкриват в „ Зюддойче цайтунг “.

Вестникът е получил информация за 18 000 съмнителни сметки и се е обърнал към над 30 европейски и американски медии, с цел да ревизират истинността на данните.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР