Разширяват се академичните връзки между РУ „Ангел Кънчев“ и Висше

...
Разширяват се академичните връзки между РУ „Ангел Кънчев“ и Висше
Коментари Харесай

Русенски учени обменят опит и студенти с азербайджански колеги

Разширяват се университетските връзки сред районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и Висше петролно учебно заведение – Баку, Азербайджан.
Премиерно през новата академична година русенската Алма матер получи финансиране за продан на студенти и преподаватели по стратегия „ Еразъм + “ с кавказката република. Гости в крайдунавския град през седмицата са ръководителят на катедра „ Автоматизация на инженерните процеси “ – доцент Найла Аллахведиева и доцент Сюлейман Сюлейманидзе.
С ректора на Русенския университет - член кор. проф. д.т.н. проф. Христо Белоев е обсъждана нова магистърска стратегия с бъдещо приемане на двойна тапия.
Начало на контактите сред двете висши образователни заведения е сложено преди пет години с подписването на двустранен контракт. В него е заявено, че Висшето петролно учебно заведение в Баку приема за образование на своите студенти образователния проект на бакалавърската компетентност „ Компютърно ръководство и автоматика “ от катедра „ Автоматика и мехатроника “, факултет „ Електротехника, електроника и автоматика “ на Русенския университет. Русенските лектори са подготвили на британски език нужните материали по дисциплините в образователния проект на специалността.
След срещите с академичното управление на Университета, гостите ще имат работни визити и осъществяване на обучителен семинар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР