Разрушаването на язовира Нова Каховка в Южна Украйна показва бруталността

...
Разрушаването на язовира Нова Каховка в Южна Украйна показва бруталността
Коментари Харесай

Столтенберг: Експлозията на язовирната стена в Украйна показва бруталността на руската война

Разрушаването на язовира Нова Каховка в Южна Украйна демонстрира бруталността на съветската война в Украйна, сподели през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Разрушаването на язовира Каховка през днешния ден излага на риск хиляди цивилни и нанася огромни вреди на околната среда “, написа Столтенберг в Twitter.

„ Това е нахален акт, който още един път демонстрира бруталността на войната на Русия в Украйна “, добави той.

Високопоставен украински чиновник по сигурността сподели, че разрушаването на язовира е нова фаза на съветската експанзия.

Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, сподели, че Русия е минала от опит да оправдае нахлуването си в Украйна с това, което той назова пропагандни легенди, до намерено оповестяване на същинските си цели - " да унищожи Украйна, да убие украинци, да унищожи стопанската система " и цивилен „ животоподдържащи структури “.

Украинският министър председател Володимир Зеленски съобщи, че съветските сили са взривили водноелектрическата централа в Каховка от вътрешната страна.

„ В 2.50 часа през нощта съветските терористи направиха вътрешно взривяване на оборудванията на Каховската Водноелектрическа централа. Около 80 обитаеми места са в зоната на наводняване “, написа той в Telegram.

„ Разрушаването на язовира не съставлява директна опасност за електроснабдяването на страната “, съобщи през днешния ден украинското министерство на енергетиката.

Произведената електрическа енергия е задоволителна за потребностите на потребителите.

Русия отхвърля да е направила офанзивата и упреква Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР