Разработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки

...
Разработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки
Коментари Харесай

Поръчка за проект за магистрала "Черно море" за 14.4 млн. лв събра девет оферти

Разработване на уголемен абстрактен план, с осъществяване на цялостни инженерно-геоложки изследвания и правене на обстоен организационен план-парцеларен проект на автомагистрала " Черно море ", са подготвени да изготвят девет компании и обединявания. Това се разбра през днешния ден, при отварянето в Агенция " Пътна инфраструктура " на постъпилите предложения по оповестена социална поръчка.

Тя е на индикативната стойност 14.4 млн. лева без Данък добавена стойност. Бъдещият реализатор би трябвало да създаде минимум три разновидността за трасе на автомагистралата, както и да изследва опциите за построяването на връзки с курортните градове и комплекси, през съществуващите пътища.

Проектната скорост на трасето се планува да бъде 120 км/ч, с габарит 27 м, с по две дейни и една спешна лента във всяка посока на придвижване. Поръчката включва осъществяване на инженерно-геоложки и геодезически изследвания на бъдещото трасе, създаване на планови решения за построяването на огромните мостови уреди, виадукти, надлези, подлези, тунели и пътни възли, ландшафтно оформление, правене на ограничения по запазване на околната среда и създаване на обстоен организационен план-парцеларен проект.

Срокът за осъществяване е 365 календарни дни, който включва единствено времето за планиране. Предвижда се трасето на " Черно море " да стартира при бъдещата връзка с автомагистрала " Хемус ", в региона на с. Слънчево, да пресича Варненското езеро в най-тясната му част при гр. Белослав, да се свърже със съществуващата част от " Черно море " при с. Приселци и да направи връзка с края на " Тракия " при кв. " Ветрен " на гр. Бургас.

Изграждането на автомагистрала " Черно море " ще приключи автомагистралния пръстен на страната, което е една от дълготрайните стратегически цели на пътната организация, беше конкретизирано през днешния ден. Свързването на главните пътни посоки на Северна и Южна България – " Хемус " и " Тракия " ще усъвършенства достъпа на интернационалния директен трафик до двете най-големи пристанища - Варна и Бургас и на туристическия поток до цялото Черноморие.

Кандидатите

1. " ППМ-ИЙ Кей Джей " ДЗЗД (членове " Проджект планинг енд мениджмънт ", ИЙ Кей Джей България кънсълтинг енджиниърс)

2. " Автомагистрала Черно море 2019 " (с членове " Инжконсултпроект ", " Виа-план " )

3. " Рутекс " ООД

4. " Пътпроект " ЕООД

5. " Пътпроект 2000 " АД

6. " Свеко енергопроект "

7. ДЗЗД " Транслогистика " (с членове " Трансконсулт - 22 ", " Логистика 21 " ЕООД)

8. " Илия Бурда " ООД

9. ДЗЗД " Екип план Автомагистрала Черно море " (с членове " Проесконсулторес " АД, " Пи Европейски Съюз консулт " ЕООД, " Капитал уотърс систем " ЕООД)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР