Разработката на Toshiba е изключително ефективна в анализа на данниНов

...
Разработката на Toshiba е изключително ефективна в анализа на данниНов
Коментари Харесай

Обещават суперкомпютърни изчисления на обикновен РС

Разработката на Toshiba е извънредно ефикасна в разбора на данни

Нов логаритъм за разбор на данни придава суперкомпютърна мощност на елементарните компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Японската корпорация Toshiba е създала логаритъм, който прави елементарните компютри бързи колкото суперкомпютрите при разбора на пазарни данни. Подобрението се следи при избрани видове калкулации.

По-специално, основана е система за обработка на пазарна информация. Тестването на логаритъма сподели, че при борсова търговия той е кадърен да пресметна арбитражните благоприятни условия за дадена валута единствено в границите на няколко микросекунди, отбелязва Neowin.

Освен това логаритъмът на Toshiba покачва шанса за подписване на печеливша договорка с до 90%. Компанията назовава създаването си „ симулиран бифуркационен логаритъм ”. Тя се основава на правилата на квантовите компютри и е идеална за елементарните компютри.

Експертите означават, че „ симулираният бифуркационен логаритъм ” може сполучливо да се ползва освен във финансовия бранш, само че и сфери като логистиката и даже в медицината.
още по тематиката
Toshiba към момента не е разкрила всички детайлности за системата, само че от японската компания дават обещание действителните проби да стартират през март 2021 година Теоретична информация за логаритъма се появи по-рано в профилирани медии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР