Разработчиците на видео игри се занимават с една от най-трудните

...
Разработчиците на видео игри се занимават с една от най-трудните
Коментари Харесай

Google пусна безплатен drag'n'drop инструмент за създаване на 3D игри

Разработчиците на видео игри се занимават с една от най-трудните специалности. Трудно е да задоволиш безусловно всеки геймър, даже най-високо оценените игри не съумяват да го създадат. Винаги има рецензии във връзка с нещо в играта. Винаги има апели за смяна.
Може би желаете да погледнете през очите на тези разработчици? Да си извършите лична игра? Обаче нямате нужните механически умения за това?
Гугъл оферират решение на този проблем с стартирането на Game Builder посредством своята работилница Area 120. Това е безвъзмезден инструмент за основаване на игри, който не изисква умения в програмирането. Всичко е dran’n’drop – харесвате си даден детайл и го влачите до мечтаното място на екрана.

Това се отнася освен до образната част на играта, където подреждате всички елементи, с цел да създадете личен свят. Това се отнася и до въпросите, които изискват код. Проблемът е решен с карти, които „ дават отговор “ на въпроси като „ Как да накарам това да се движи? “. Взимате една от тези карти и посредством нея придавате „ живот “ на даден детайл – движещи се платформи, табла за резултат, колби за възобновяване на здраве, движещи се коли и още доста.



Хората с някакъв опит в създаването ще могат да упражнят своите JavaScript умения и действително да пишат код за играта си. Това ще разреши имплементирането на по-сложни механики.

Ако сте любопитни да пробвате, отправете се към Steam и изтеглете своето гратис копие. Софтуерът се намира на платформата от известно време и все още към момента е в Early Access.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР